Haberler

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu Açıklaması

"Ebola ülkemizde görülmemekle beraber, Bakanlığımız ve Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından hastalıkla ilgili bütün tedbirler alınmıştır"

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, ebola virüsünün Türkiye'de görülmemesine rağmen Sağlık Bakanlığı ve Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hastalıkla ilgili bütün tedbirlerin alındığını bildirdi.

Hamzaoğlu, son günlerde yerel ve ulusal basında ebolayla ile ilgili çok sık haberler yer aldığını anımsatarak, bu hastalığın Afrika'da özellikle Liberya, Gine, Sierra Leone cumhuriyetleri, Zaire, Gabon, Güney Sudan, Fildişi Sahilleri, Uganda, Kongo Cumhuriyeti ve Nijerya Cumhuriyeti'nde görüldüğüne işaret etti.

Ebolanın insanlara, hayvanların organ, kan ve vücut sıvıları ile yakın temas halinde bulaştığını anlatan Hamzaoğlu, "Hastalığın kesin kaynağı bilinmemekle birlikte Afrika'daki meyve yarasalarının hastalığa neden olduğu düşünülmektedir. Hastalık yüksek ateş, kas ve eklem ağrısı, ishal, baş ağrısı ve halsizlik gibi bulgular vermektedir. İnsandan insana geçiş, bütünlüğü bozulmuş deri ve mukozanın enfekte insanların kan ve vücut sıvıları ile direkt teması ile meydana gelir" dedi.

Hamzaoğlu, Türkiye'de ebolanın görülmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bugüne kadar ebola virüs hastalığı mevcudiyeti söz konusu değildir. Fakat hastalığın görüldüğü ülkelere önemli sayıda iş ve turizm amaçlı seyahat edildiği bilinmektedir. İlgili ülkelerde ve bu ülkelerden yurda döndükten sonra yukarıda belirtilen semptomların görülmesi durumunda en yakın sağlık kurumuna başvurulması önem arz etmektedir. Ebola virüs hastalığı ülkemizde görülmemekle beraber, Bakanlığımız ve Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından hastalıkla ilgili olarak bütün tedbirler alınmıştır." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Köksal Hamzaoğlu Türkiye Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title