Haberler

Torbalı Belediyesi Buğday Hasadına Başladı

Güncelleme:

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl da buğday ekti. Kasım ve aralık aylarında toprakla buluşan buğday tohumları, filizlenip boy verdikten sonra hasat edilmeye başlandı. 7 mahallede yaklaşık bin 100 dekarlık alana buğday eken Torbalı Belediyesi buradan yaklaşık 600 ton buğday hedefliyor.

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl da buğday ekti. Kasım ve aralık aylarında toprakla buluşan buğday tohumları, filizlenip boy verdikten sonra hasat edilmeye başlandı. 7 mahallede yaklaşık bin 100 dekarlık alana buğday eken Torbalı Belediyesi, buradan yaklaşık 600 ton buğday hedefliyor.

Torbalı Belediyesi'nin, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına ektiği buğdaylarda hasat başladı. Hasadı başlayan tarlalardan elde edilen buğdaylar, una dönüşerek ihtiyaç sahibi vatandaşların sofrasına ulaşacak. Bir kısmı un olacak olan buğdaylar, 'Halkın tarlasından halkın sofrasına' sloganıyla ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacak. Öte yandan un için ayrılmayan buğday ve samanlar ise satılıp belediyeye kaynak olarak kullanılacak. Atalık tohumları da yaşatmaya devam eden Torbalı Belediyesi, tarlaların bir kısmına karakılçık buğdayı ekti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UN OLARAK DAĞITILACAK

Torbalı Belediyesi'nin kontrolünde ekimi ve bakımı yapılan araziler hava muhalefeti nedeniyle drone ile ilaçlanıp, gübrelendi. Hasadı başlayan buğdayların bir kısmı, başta ekim işlemlerinin düzenlendiği mahalleler olmak üzere ilçedeki ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak.

"GEÇTİĞİMİZ YIL 70 TON UN DAĞITTIK. HEDEFİMİZ BU YIL BU MİKTARI ÇOK DAHA FAZLA ARTIRMAK"

Buğday hasadı yapılan tarlalarda incelemelerde bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "Yılda üç defa ürün alınabilen bereketli topraklara sahip güzel ilçemiz Torbalı'da ekimini yaptığımız Karakılçık ve diğer tür buğdaylarımızın hasadı başladı. Ata yadigarı olan bu tohumlarımızı gelecek nesillere aktarmaya, üretimin ve üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz. 'Halkın tarlasından halkın sofrasına' sloganı ile çıktığımız bu yolda, bu yıl 1100 dekarlık alana buğday ektik.  Hasadına başlanan tarlalar, bize iyi bir hasadın müjdesini veriyor. Hasat ettiğimiz buğdayların bir kısmı un olarak halkın sofrasına ulaşacak. Geçtiğimiz yıl 70 ton un dağıttık. Hedefimiz bu yıl bu miktarı çok daha fazla artırmak" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Torbalı Belediyesi Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title