Haberler

Toplu taşımaya kadın eli değdi

Güncelleme:

Toplu taşımaya kadın eli değdi Kadın otobüs şoförleri: "Trafikte çiçekler açtıracağız" Kırşehir Belediyesi toplu ulaşımda kullanılan 4 otobüsünü kadın şoförlere emanet etti.

Toplu taşımaya kadın eli değdi

Kadın otobüs şoförleri: "Trafikte çiçekler açtıracağız"

KIRŞEHİR - Kırşehir Belediyesi toplu ulaşımda kullanılan 4 otobüsünü kadın şoförlere emanet etti. Kadın şoför sayılarının artmasıyla birlikte belediyeye şoför olmak isteyen ve müracaatta bulunan kadın sayısı da artış gösterdi.

Şehir içi yolcu taşımacılığında 1 Nolu hatta Fatma Yeşilay ve Fatma Işık ; 4B hattında ise Gülsüm Köksal ve Keziban Eraslan Torunoğlu ile farkındalık oluşturan kadınlar, diğer şoförlere de örnek oluyor. Şehrin 4 kadın otobüs şoförü Fatma Yeşilay, Fatma Işık, Gülsüm Köksal ve Kezban Eraslan Torunoğlu, Kırşehirlilerin de takdirlerini kazanıyor. Her gün yüzlerce kişiyi taşıyan kadın şoförler ev ekonomilerine de katkı sunuyorlar. Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda erkeklerle aynı işleri yapabileceklerinin de örneklerini sunan kadın şoförler, istenildiğinde her işi başarabileceklerinin de örneğini sunuyor. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden beri sosyal hayatın örgütlenmesinde kadınların, çocukların ve gençlerin beklenti ve isteklerini dikkate aldıklarını söyledi.

Babasına hosteslik yaparken şoförlüğe ilgi duydu

Kırşehir'de 4B hattında görev yapan Gülsüm Köksal, şoförlüğü baba mesleği olarak tanımlıyor. Köksal, "2012 yılından bu yana aktif şekilde araç kullanıyorum. Direksiyon benim için çok önemli, babam 12 yıl şehirler arası otobüs şoförlüğü yaptı. Babamla birlikte bütün şehirleri gezdim. Onun yanında hostestim" dedi. Bir diğer kadın şoför Fatma Işık ise torununun kendi otobüsüne bindiğinde çok hoşlandığını ifade etti. Işık, "Kadınlar 'anaçtır' erkek şoförlere göre yolculara karşı daha hassasız. Yolcu binerken, inerken, hasta ve yaşlı insanlarda daha dikkatli oluyoruz" diye konuştu. Kırşehir Belediyesi'nin ilk kadın şoförü olma özelliğini taşıyan Fatma Yeşilay ise açtığı yolda kadın sayısının artmasının kendisini de mutlu kıldığını belirtiyor.

Trafikte kadın şoförler çiçek açtıracak

Kadın otobüs şoförlerine karşı diğer sürücülerin daha saygılı davrandığını anlatan Kezban Eraslan Torunoğlu ise kadınların trafikte çiçek açtıracaklarını şöyle anlatıyor;

"Trafikte bizleri tanıyan ve gören diğer sürücüler daha az kornaya basmaya başladılar. Kadınlar başarılı oluyorlar. Trafikte de çiçekler açtıracağız. İnsanlar, yolda bizleri gördüğünde harika işareti yaparak el sallıyorlar."

Toplu taşıma araçlarını kullanan erkek yolcular ise kadınların kullandığı araçlarda güvende olduklarını ve kadın şoför sayısının da arttırılmasını istiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Işık Kırşehir Tragger Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title