Haberler

Tav Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener Açıklaması

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M.Sani Şener, yapımı devam eden İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinin, 2014 yılı Ocak ayında hizmete açılacağını söyledi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, yapımı devam eden İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinin, 2014 yılı Ocak ayında hizmete açılacağını söyledi.

Şener, düzenlediği basın toplantısında, TAV olarak Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminalini 160 milyon avro yatırımla hayata geçirdiklerini, İzmir'e önemli katkı sağladıklarını belirtti.

1980'li yıllarda yapılmış iç hatlar terminalinin yenilenmesine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Şener, "Düzenlenen ihale ile iç hatlar terminalinin işletme hakkını aldık ve yapım çalışmalarına başladık. Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalini Ocak 2014'te açacağız" dedi.

İnşaat çalışmalarının yoğun dönemlerinde 3 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını, istihdam ortalamasının ise bin 500 olduğunu ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Yeni iç hatlar terminali, 2007'den bu yana işlettiğimiz dış hatlar terminaliyle birlikte İzmir'i Anadolu'ya bağlayacak. 250 milyon avroluk bu yatırım İzmir'i Ege çanağının giriş kapısı haline getirerek sahip olduğu potansiyeli gerçekleştirmesini sağlayacak. Yatırımla bölge ekonomisine katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. İzmir'in yolcu sayısını 10 yılda 1,8 milyondan yaklaşık 10 milyona çıkardık. Bu potansiyel olarak çok ciddi bir rakamdır. İzmir'e şirket olarak önem veriyoruz ve bu kentte yılda yüzde 7 büyüme bekliyoruz. İç hatlar terminalinin tamamlanmasıyla dış hatlardan geçişte rahatlık olacak ve transit yolcu sayısı artacak."

Kendi sermayeleri ile sürdürdükleri iç hatlar terminali yatırımına yönelik uluslararası kredilerin onaylandığını, Aralık ayında imzaların atılmasıyla inşaatın sorunsuz biçimde süreceğini kaydeden Şener, "Havalimanının 2030-2035 yıllarına kadar hizmet vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

-"Yüzde 70'i İzmir firmaları"-

TAV İnşaat Proje Müdürü Fatih Kan da inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü, terminal binasının yaklaşık 60 bin, toplam inşaat alanının ise 291 bin 267 metrekare olacağını bildirdi.

Kan, inşaatta görev alan firmaların yüzde 70'inin İzmir'de yerleşik olduğuna dikkati çekti.

TAV İzmir Teknik Müdürü ve Sürdürülebilirlik Proje Grubu Lideri Necdet Büyükbay da çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik alanlarında örnek projelere imza attıklarını belirterek, "Global ısınma ve küresel iklim değişikliği konusunda tüm önlemlerimizi alıyoruz. Türkiye'deki ilk şirket olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı ise yolcu konforunu en üst seviyede tutmak için çalıştıklarını ifade etti.

Balcı, "2012 yılında kapasite ve sıkışıklık problemi yaşamadan çok başarılı bir sezonun sonuna geldik" dedi.

TAV İnşaat tarafından hayata geçirilen yeni iç hatlar terminali, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Proje kapsamında 3 bin araçlık kapalı ve açık otopark yapılacak.

Terminal, 74 check-in kontuarı, 37 asansör, 30 yürüyen merdiven ve 666 metre yürüyen bant ile saatte 5 bin bagaj kapasitesine sahip olacak.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan

Yayıncı: Zülal Eser - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Menderes Havalimanı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title