Haberler

Tatillerini Salı Günleri Yaptıkları İçin Faciadan Kurtuldular

Soma'daki maden faciasının yaşandığı ocakta çalışan Cenkyeri Mahallesi'nden 50'ye yakın kişinin birçoğu, o gün hafta tatilleri olduğundan kurtuldu Olay günü çalışanlardan 4'ü yaşamını yitirdi, bazıları ise yaralandı İşçi Kaya: "O gün işe gitmedim. Hafta tatilimdi.

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Manisa'nın Soma ilçesinde, maden faciasının yaşandığı ocakta, ilçeye bağlı Cenkyeri Mahallesi'nden yaklaşık 50 kişi çalışıyordu. Bu işçilerden pek çoğu, salı günleri tatil yaptıkları için olaydan kurtuldu ancak 4 kişi hayatını kaybetti, bir bölümü de yaralandı.

Beldede yaşayan işçilerden Süleyman Kaya (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını söyledi.

Cenkyerili işçilerin birçoğunun hafta tatilinin salı günleri olduğu bilgisini veren Kaya, "O gün işe gitmedim. Hafta tatilimdi. Gitseydim ben de ölebilirdim. Cenab-ı Allah belki iki yaşındaki oğluma, belki eşime, belki de anne ve babama bağışladı" dedi.

Faciada iki akrabasını kaybettiğini dile getiren Kaya, ocağın yeniden faaliyete geçirilmesi durumunda başka seçeneği olmadığı için burada çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

"Eşim orada olmadığı için Allah'a şükrettim"

Madenden 8 ay sonra emekliye ayrılacak Hüseyin İnce ise faciada 21 arkadaşını kaybettiğini ifade etti.

Kendisinin de olay günü hafta tatili olduğuna değinen İnce, faaliyete geçirilmesi durumunda yeniden orada çalışacağını bildirdi.

İnce'nin eşi Selma İnce, 3 yaşında bir oğulları olduğunu dile getirerek, "Çok korktum. Eşimin bir daha madene gitmesini istemiyorum ama emekliliğine az kaldı. Bu yüzden ne yapacağız bilmiyorum. O gün eşim orada olmadığı için Allah'a şükrettim ama oradakilerin hepsi de kardeşimiz. Kazadan sonra 3-4 gün ne uyuyabildik ne de yemek yiyebildik üzüntüden" ifadesini kullandı.

-Evinin balkonunda eşi ve annesi çay içiyordu

İşçilerden Niyazi Yıldız (31) ise olay saatinde evinin balkonunda eşi ve annesiyle çay içtiklerini anlattı.

Ambulans sirenlerinin seslerini duyunca aklına ilk olarak yaklaşık 7 yıldır çalıştığı maden ocağının geldiğini aktaran Yıldız, kurtarma çalışmalarına katılmak için madene gittiğini söyledi.

Niyazi Yıldız, 6 yıllık evli olduğunu, 5 yaşında kızı bulunduğunu anlatarak, "Maden, bir günde bizler için kabus oldu" ifadesini kullandı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Kaya Hüseyin İnce Cenkyeri Soma Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor?
Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title