Haberler

Taşkın: "Parlamenter Sistem Sürekli Koalisyonlara Gebedir"

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "Koalisyon, Türkiye’de idare mekanizmasının hantallaşması demektir" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "Koalisyon, Türkiye'de idare mekanizmasının hantallaşması demektir" dedi.

Genel Seçim kapsamında ziyaretlerini sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Bayram Taşkın, Malatya Ticaret Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ, ÇAĞDAŞ BİR ANAYASAYI TOPLUMLA BULUŞTURACAĞIZ"

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinin devam etmesi için 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin büyük önem arz ettiğini belirterek, "Demokratikleşme sürecinin alt yapısını oluşturan anayasadır. 36 yıl boyunca topluma zorla giydirilen darbe ürünü anayasalar ile memleketin idare edilmesi mümkün değil. Milli İradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) bu topluma yakışır özgürlükçü, çağdaş bir anayasayı toplumla buluşturacağız. Bugüne kadar olduğu gibi halkımız 7 Haziran'da da tüm gücüyle sandıklara gidecektir" dedi.

"KOALİSYON ÇOK BAŞLI DEMEKTİR"

Başkanlık sistemiyle ilgili olarak da konuşan Taşkın, şöyle konuştu: "Parlamenter sistemin arızalarını Başkanlık sistemi ile bertaraf edeceğiz. Parlamenter sistem sürekli koalisyonlara gebedir. Koalisyon ise Türkiye'deki idare mekanizmasının hantallaşması demektir, çok başlı demektir. Bu ise bünyesinde risk barındırır. Başkanlık sistemiyle de demokratikleşme sürecini taçlandırmış olacağız. 7 Haziran seçimleri, devletin tüm hücrelerine sızmış olan derin yapıların, paralel yapıların, ihanet şebekelerinin bertaraf edilmesi için büyük önem arz etmektedir."

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Türkiye zor dönemeçlerden geçiyor, sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu süreci en iyi şekilde atlatıp iş dünyasının önünün açılmasını ümit ediyoruz. Barış sürecinin ne denli önemli olduğunun farkındayız ve özellikle iş dünyası için ne denli önemli olduğu bilincindeyiz. Bölgedeki huzur ve kardeşliğin tesisi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek için bir çaba sarf etmek durumundadır." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Malatya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title