Haberler

Tarım Kredi Kooperatifi'nde Eskişehir Tarımının Durumu Ele Alındı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Varol Yıldız, Kütahya Bölge Birliği Müdürü Mustafa Çırak, Merkez Birliği Başmüfettişi Seyfullah Armağan, Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş, Eskişehir Tarım Kredi Müdürü...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Varol Yıldız, Kütahya Bölge Birliği Müdürü Mustafa Çırak, Merkez Birliği Başmüfettişi Seyfullah Armağan, Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş, Eskişehir Tarım Kredi Müdürü Arif Sırcı ve Eskişehirli çiftçiler Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde Vali Dr. Kadir Koçdemir'le Eskişehir'de tarımın durumunu ele aldılar.

Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Mustafa Çırak, Eskişehir'de 29 kooperatif ve 84 personelle 6936 faal çiftçiye hizmet verdiklerini ifade etti.

Çırak daha sonra şöyle devam etti; "Ortak çiftçilerimize sunduğumuz hizmetlerden dolayı Türk tarımının güçlenmesi ve bizim de bu güce katkıda bulunmamız en temel görevimiz ve hedefimizdir. Hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamak üzere, gerekli yatırımları gerçekleştirebilmek için; çiftçilerimize kullanabilecekleri kredi kaynaklarını sağlamak; çalışanlarımızın ve toplumun ekonomik ve sosyal gelişmesine yardımcı olmak üzere, tüm kaynakların akılcı kullanımını sağlamak ana ilkemizdir. Eskişehir'de çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri uygun koşullarda depolayabilmek ve değerinde satabilmek amacıyla 7 farklı noktada toplam 25.500 tonluk çelik silo tesisi kurulmuştur. Mahmudiye'de bulunan 10ton/saat kapasiteli tohum eleme tesisi ile çiftçilerimize sözleşmeli üretim kapsamında ürettirilen hububatlar işlenerek çiftçilerimizin tohumluk ihtiyaçları karşılanmaktadır."

Her geçen gün köylerden kente göçün arttığını ifade eden Vali Koçdemir "Göçleri engelleyebilmek için köydeki yaşamın kente göre daha cazip hale gelmesi gerekiyor. Bunun için de destek politika ve uygulamaları günün şartlarına göre gözden geçirilmelidir. Arazi toplulaştırma, ölçek ekonomilerinden istifade etme ve ürünün pazarlanmasında rekabet kabiliyetinin korunmasına ağırlık verilmelidir. Ancak böylelikle tarımsal faaliyetleri cazip hale getirebilir ve gıdada kendimize yeterli olma durumunu muhafaza edebiliriz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Gümüş Eskişehir Kütahya Türkiye Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title