Haberler

Somalı Esnafın Borçlarının Ertelenmesi

Soma Kaymakamı Atçı: "Esnafımız borç içerisindeydi, bu uygulama esnafı rahatlatacaktır" Soma Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayan, uygulamanın esnafa hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Soma Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan, maden faciasının

Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden faciası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların bazı kredi borçlarının 1 yıl faizsiz erteleneceğini yönündeki kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını, uygulamanın esnafı rahatlatacağını belirtti.

Facianın ardından yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle TESKOMB'un girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Ayan, eski borçların da yeniden yapılandırılacağını bildirdi. Yeniden yapılandırmada taksitlerin de ertelenerek başlayacağını ifade eden Ayan, "30  Ağustos 2014 tarihine kadar Kooperatifimize yazılı müracaatta bulunmak kaydıyla, borçlarını 30 Eylül tarihine kadar ödeyenlerden hiçbir gecikme faizi alınmayacaktır. Soma esnafımızın maden faciası kaynaklı yaşadığı ekonomik sıkıntılarında yanında olduğumuzun göstergesi olan bu uygulamanın esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaymakam Atçı

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise uygulamanın ilçedeki facia sonrası işleri bozulan esnaf açısından rahatlacı olduğunu belirtti.

Esnafa 50 bin liraya varan KOBİ kredisi verilmesi kararının ardından borçlarının da 1 yıl faizsiz ertelenmesinin işletmecilere derin bir nefes aldıracağını kaydeden Atçı, "Sıkıntıya giren esnafımız için çok iyi oldu. İlçemizde facia sonrasında dengeler değişmişti. Parası olan işçiler de facia ardından harcamaya korktukları için esnafın sıkıntısı daha da artmıştı. Esnafımız borç içerisindeydi, bu uygulama esnafı rahatlatacaktır" dedi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Bahattin Atçı Ali Ayan Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title