Haberler

Söke Necdet Özekmekçi ile Bir İlki Daha Yaşadı

Güncelleme:

2004 yılından bu yana Söke Belediye Başkanlığı görevi yapan Necdet Özekmekçi, düzenlenen toplantı ile halka veda ve teşekkür etti.

2004 yılından bu yana Söke Belediye Başkanlığı görevi yapan Necdet Özekmekçi, düzenlenen toplantı ile halka veda ve teşekkür etti.

Söke Belediyesi Düğün ve Çok Amaçlı Toplantı Salonlarında gerçekleşen toplantıya CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, CHP Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz, İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, İl Genel Meclis Üyeleri Orhan Korkmaz ve Mehmet Akli Oklay, MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, Söke Belediye Başkan Adayları Süleyman Toyran (CHP), Yusuf Keremit (MHP), Metin Yavuz (Ak Parti), Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, basın mensupları çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen veda ve teşekkür toplantısı Söke'de bir ilk oldu. Yerel seçimlerde aday olmayacağını yıllar öncesinden söyleyerek, alışılmış siyaset ve siyasetçinin dışına çıkan Necdet Özekmekçi ; Belediye personeli tarafından hazırlanan icraatların anlatıldığı kitabı da bir yol haritası olarak gelecek yönetimlere bırakmış oldu. Duygusal anların yaşandığı toplantıda Başkan Özekmekçi, konuşması sırasında katılımcılar tarafından sık sık alkışlandı.

Toplantıda Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, 10 yıllık icraatlarını satırbaşlarıyla anlattı. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ; "Ben şehrimi çok seviyorum, onun için bu görevlere talip olduk. Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Biz bundan sonra da Söke'de yaşamaya elimizden geldiği kadar kentimize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu katkı hayatın neresinde olur, ne şekilde olur şimdiden kestirmek zor. Ama bana ihtiyaç olan her yerde hemşerilerimin yanında olduğumu bilmenizi istiyorum" dedi.

Başkan Özekmekçi konuşmasında; "Böyle bir toplantıyla 10 yıl önce başkanlık yolunda ilk adımı atmıştık. Benim son günümde de toplantıya katılıp, beni onurlandırdığınız için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Aslında bu toplantı basınla sadece teşekkür ve veda toplantısı olacaktı. Fakat arkadaşlarımız belediyenin 10 yıldır iş yapmadığını iddia eden çevreler yüzünden olsa gerek arkadaşlarımız yıllardır emeklerini tek tek dökmüşler, bir kitap haline getirmişler. Bu toplantı benim düşündüğümün biraz üzerine çıktı. Seçim ortamında belki kendi reklamımızı yapıyormuş gibi olacağız ama benim böyle bir düşüncem yok. Arkadaşlarımın da gücüne giden yıllardır emeklerinin bilinmiyor gibi değerlendirilmesi. Yola çıkarken her adayın olduğu gibi bizim de taahhüt ettiğimiz, yapmayı planladığımız işler vardı. Birlikte çalıştığımız ayrımsız olarak tüm Belediye Meclis Üyelerimizin, Daire Müdürlerimizin katkıları var. Belediyecilik zannedildiği gibi tek kişilik bir iş değil, belediyecilik tam tersi bir ekip işi" dedi.

"10 YILDA YAPILANLARI ANLATTI"

Nazım İmar Planları, içme suyunda kısa vadede yapılanlar kuyu açma ve parsel bağlantıları, orta vadede Boynak suyu (ihalesi yapıldı, çalışmalar devam ediyor), 20 Bin 150 metre kanalizasyon hattı döşedik. 15 Bin 600 metre yağmur suyu hattı döşedik. 10 yıl içinde toplan 646 Bin 250 m2 asfalt yol yapmışız, sizlerin bildiği gibi tüm bunları kendi şantiyemiz kendi personelimizle yaptık. Yine 10 yıllık dönem içinde 287 Bin 780 m2 parke taş ve kaldırım taşı döşedik. Üst yapıyla ilgili kapalı pazaryeri, bedesten çarşı, belediye hizmet binası, düğün salonu, harikalar dünyası parkı, Aydın Caddesi yenileme ve Cumhuriyet Meydanı, Atatürk heykeli ve Pamuk Saat Kulesi, Demokrasi Meydanı, Turgut Özal Caddesi düzenleme ve yürüyüş yolu, Uğur Mumcu Parkı Amfi Tiyatro, Atatürk Parkı düzenlemesi, Çeltikçi Adalet Parkı, 10yıl içerisinde 40 bin m2 yeşil alan ve küçük ölçekli parklar yaptık. Kent mobilyaları ve açık hava kondisyon aletleri ilçenin çeşitli yerlerine konuldu. Kemalpaşa Mahallesi Nuh Bey Konağı restorasyonu, toplam 8 tane tescilli yapı kamulaştırmaları yapıldı. Kemalpaşa Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi devam ediyor. Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi restorasyonu devam ediyor. AKOS, Akıllı Belediyecilik çalışmaları yaptık.

"11 MİLYON 800 BİN TL BÜTÇEYLE DEVRALDIK, YILDA ORTALAMA 9 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK"

Mali olarak değerlendirme de yapan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ; "Ana kalem olarak sayılan işler ve yatırımların 10 yılda toplam değeri 82 milyon 948 Bin 625 TL. Yani 11 milyon 800 Bin TL bütçeyle devraldığımız bir belediyede ortalama yıllık 9 milyon TL'lik bir yatırımla bugünlere gelmişiz. Göreve geldiğimizde yaklaşık 2 milyon TL borcumuz vardı. Bugün bıraktığımız an itibariyle toplam 4 milyon civarında hak edişe girmiş borcumuz var. Bankalarda 500 Bin TL civarında paramız var. Vatandaşın uhdesinde vergi veya su gibi kalemlerde 10 milyon 300 Bin TL alacağımız var. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle devlete vergi dairesine (mahsuplaşmak üzere) ödenmiş 9 milyon TL devlete ödenmiş artı değerimiz var. Sonuçlarına baktığınızda bugün çok ciddi yada büyük borcumuz yok. Borcun büyük bölümü iller bankasına, günlük faturalardan ufak tefek borçlarımız var" dedi.

"EMANETİ GURUR VE ONURLA TAŞIDIK, AYNI GURUR VE ONURLA TESLİM EDECEĞİM"

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi konuşmasında; "Bu görevler gelip, geçici görevler, çok onurlu görevler. Biz kazasız belasız mahkemelere çıkmadan meclis üyelerimizle, müdürlerimizle, kadrolarımızla10 yıllık dönemimizi tamamladık. Göreve gelirken bir şey söylemiştim; 'Bu geçmişten bir miras değil, gelecek adına bize verilmiş bir emanetti. Şunu bütün içtenlik ve samimiyetimle söylüyorum; 'Bu emanete ihanet etmedik. Emaneti bugüne kadar bütün onur, gurur, şeref ve haysiyetimizle taşıdık. Umuyorum gelecek hafta göreve gelecek arkadaşımıza aynı onur ve gururla teslim edeceğiz" dedi.

Başkan Özekmekçi konuşmasının sonunda toplantıya katılan Söke Belediye Başkan Adaylarına seçimlerde başarılar diledi. Daha sonra İl Genel Meclis Üyelerine plaketleri takdim edildi. Salonda bulunanların birçoğu Başkan Özekmekçi'yle gözyaşlarıyla kucaklaşırken; duygulu anlar yaşandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Özekmekçi Söke Belediyesi Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title