Haberler

Sokak Çocukları Meslek Edindi

Güncelleme:

Diyarbakır'da Sokaktaki 80 Çocuk Meslek Sahibi Oldu.

Diyarbakır'da 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' adlı proje kapsamında, sokakta çalışan ve risk altında olan 80 çocuğa, dağalgaz tesisatçılığı, araç bakım ve onarımı, mobilya imalatçılığı, halkla ilişkiler gibi meslekler öğretilerek, kısa metrajlı film, skeç, tiyatro oyunları gibi sosyal ve sanatsal alanda eğitim verildi. Çocuklar eğitimlerin ardından sertifikalarını alarak mesleklerine ilk adımı attı.

Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ile Meksa Vakfı'nın ortak yürüttüğü ve sokakta çalışan, risk altında bulunan 80 çocuğu kapsayan, 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesi sona erdi. Yaşları 16 ila 18 arasında değişen çocuklara, proje sonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Meksa Vakfı Proje Koordinatörü Sertaç Işık, vali yardımcıları ve eğitim gören çocukların aileleri katıldı.

Meksa Vakfı Proje Koordinatörü Sertaç Işık, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen 16-18 yaş grubundaki korunmaya muhtaç, sokakta çalışan ve herhangi bir neden ile yurtta kalan çocuk ve gençlere mesleki beceri ile iş imkanı sağlamak amacıyla meslek edindirme kursu verdiklerini söyledi. Her bir öğrencinin 636 saat kurs gördüğünü anlatan Işık, dağalgaz tesisatçılığı, araç bakım ve onarımı, mobilya imalatçılığı, halkla ilişkiler gibi mesleki kurs verdiklerini belirterek, kursiyerlerin sosyal gelişimlerinin sağlanması için de sanatsal alanda eğitildiklerini ifade etti. Kurs süresi içerisinde kısa metrajlı film, skeç, tiyatro atölyeleri ile kursiyerlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetelere katılımlarının sağlandığını anlatan Işık, kursa katılan her bir kursiyere de günlük 15 TL harçlık verildiğini dile getirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, proje kapsamında emek ve destek veren herkese teşekkür ederek projenin Türkiye'de ilk olarak Diyarbakır'da uygulandığını belirtti. Proje ile birlikte çocukların geleceğe dönük ufuklarının genişleyerek açıldığına dikkat çeken Sağlam, "Türkiye'de umut yıldızı projesi ilk olarak Diyarbakır'da uygulandı. Bu projeyle çocukların önü açıldı. Çocukların bir birlerini tanıması ve bir altın bilezik takarak meslek sahibi olmaları için oldukça başarılı bir proje oldu" dedi.

Projeye katılan çocukların üstün başarı sergilediğini kaydeden Vali Mustafa Toprak, şöyle dedi: "Gençlerimizi sevdikçe, onlara sevgi gösterdikçe, sevgimizi ortaya çıkardıkça, ailelerimizin güveni ile birlikte bu güzellikler hep birlikte ortaya çıkıyor. Kötü insan yoktur, kötü insan olamaz ama çevrede, dışarıda olumsuzluklar altında bir takım sıkıntılara konu olmuş çocuklarımız, gençlerimiz problem yaşıyor olabilirler. Vicdani duygularımızla olaya baktığımızda iyi bir organizasyonla, belki problem gibi gözüken kendi çocuklarımızı, geleceğe güvenle bakacak bireyler haline getirerek, topluma kazındırmış oluruz. Hem de birer meslek sahibi yaptığımız bu çocukların problem olmaktann çıktığını görmüş oluruz. Bizler de görevlerimizi yapmış olmanın mutluluğu içinde geleceğe daha güvenle yürüme noktasında olacağız. "

Yapılan konuşmaların ardından risk altındaki çocukların oluşturduğu tiyatro grubu, 'Bizim köye bir deli lazım' oyununu sergileyerek izleyenlerden büyük alkış aldı. Büyük beğeni toplayan oyunda ağıt kısmında ise çocukların Kürtçe olarak, 'Ateş düştü yüreğime' adlı şarkıyı söyledi. Büyük beğeni toplayan oyunun ardından kursları tamamlayan 80 çocuğa sertifikaları törenle dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title