Haberler

Sodes Kapsamında Megiad'a 90 Bin Tl

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Eğitimli İş Gücü ve Güçlü Yarınlar' projesinin doğrudan 40 kişiye AŞ ve iş olacağını belirterek, "En önemlisi ve değerlisi de budur.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Eğitimli İş Gücü ve Güçlü Yarınlar' projesinin doğrudan 40 kişiye AŞ ve iş olacağını belirterek, "En önemlisi ve değerlisi de budur. Çünkü bir kişinin iş ve istihdamla buluşması, yarınlara güvenle bakması, güvenli bir geleceğe kapı aralaması her şeyin ama her şeyin ötesindedir" dedi.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (MEGİAD) tarafından hazırlanan ve SODES kapsamında desteklenen 'Eğitimli İş Gücü ve Güçlü Yarınlar' projesinin çek verme töreni yapıldı. MEGİAD Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile MEGİAD yönetim kurulu ve üyeler katıldı. Törende konuşan Gürsoy, proje kapsamında 40 ön lisans mezunu gence bilgisayarlı muhasebe, ileri muhasebe teknikleri ve ileri ofis programları hakkında eğitimler verecekleri belirterek, "Bu eğitimler sonunda bu 40 arkadaşımızın benim tahminin 40'ını da yerleştireceğiz ama yüzde 50 istihdam garantimiz var. Amacımız bu eğitim sonucunda iş ve ilişki performansı yüksek, çalışacağı iş yerinde bağları yüksek, sürükleyen iş gücü yaratmaktır. Bu eğitimden sonra en büyük amaçlarımızdan biri tabi ki istihdam ama ben şuna inanıyorum; eğer bu proje kapsamında seçeceğimiz 40 kişiyi iyi belirlersek gelecekte bu iş yerlerinde çalıştıktan sonra mali müşavir ve yeminli mali müşavir adayları da buradan yetiştirebiliriz" diye konuştu.

Şirketlerin en büyük probleminin resmi muhasebeci olduğunu vurgulayan Gürsoy, "Ön muhasebe bilgisinin yanı sıra resmi muhasebe bilgisine sahip elamanlar bulunmuyor. Bu konuda belki 10 yıl sonra bizim yetiştirdiğimiz arkadaşlarımızı gelecekte Mersin podyumunda göreceğiz. Bunların üstüne kendi şirketlerimizde çalışan, bu işte profesyonelmiş kişileri de herhangi bir ücret almadan eğitimlerin içerisine koymayı planlıyoruz. Günümüzde artık güç ile yönetim geride kaldı. Şirketlerde artık yeni dönem duygusal yönetim. Bu yönde çalışacağız. Sayın Valime desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"HEPİNİZ AYRI AYRI BİZİM İÇİN ÖZELSİNİZ"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise genç iş adamalarıyla buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İki çok değerli ve anlamlı kavramı MEGİAD isminde bir arada bulunduruyor. Biri genç. Gençlik hayatın en verimli, en dinamik, en etkin ve en efektif dönemidir. Gençlik hakikaten enerjisiyle, heyecanıyla, dinamizmiyle ve buna eklenen bilgi ve birikimiyle insanın yaşam çizgisinin belki de en güzel, en özel, en üretken dilimlerini ve zamanlarını içerir. Genç iş adamı kavramı, şüphesiz ki genç kavramının bu birikimini ve değerlerine, iş adamı kavramını da ekleyerek çok önemli bir bütünlük sergiliyor. İş ve istihdam üreten, ülkenin kalkınmasına doğrudan katkı üreten, vergisini ödeyerek yurttaşlık bilincinin en temel fonksiyonlarından ve bağlarından birini yerine getiren, şüphesiz kalkınmanın en önemli adımı ve atılımı olan yatırımı gerçekleştiren iş adamlarımız yani siz. Hem genç hem de iş adamı olursa şüphesiz hepiniz ayrı ayrı bizim için çok özelsiniz" diye konuştu.

"BİR KENT YAŞAMI ASLINDA BİR SOSYAL İLİŞKİLER AĞI VE BÜTÜNLÜĞÜ İÇERMEKTEDİR"

MEGİAD'ın 10 yıllık süre zarfından sorumluluk bilinci altında göstermiş olduğu çalışmaları da kutlayan Güzeloğlu, "Sorumluluk bilinci içerisinde kendi üretim, ticaret ve yatırım alanlarınızın yanı sıra MEGİAD'ın özellikle kentin sosyal alt yapısına, sosyal sorunlarına ve buna ilişkin konularına da ayrı bir duyarlılığını da görmekten, 4 yıla aşkın Mersin Valiliği görevimde ayrı bir mutluluk duyuyorum. Çünkü soluduğumuz kent ve çevre bizi tanımlayan bir çevredir. Bunun dışında da kendimizi tanımlamamız mümkün değildir. Zenginleştirerek ve güzelleştirerek aslında kendimizi de katkıda bulunduğumuz gibi sorunları çözemez, sorunların üzerine gitmesek bundan bizlerde olumsuz etkileniriz. Bir kent yaşamı aslında bir sosyal ilişkiler ağı ve bütünlüğünü içermektedir. Onun için havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz, geleceğimizi beklediğimiz ve karar verdiğimiz Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kentlerinden biri olan güzel Mersinimizde yaşanılan sosyal sorunlara karşıda MEGİAD'ın duyarlılığı ayrıca takdire şayan" şeklinde konuştu.

MEGİAD'ın bundan sonraki bu tür çalışmalarına da destek vereceğini vurgulayan Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilgisayarlı muhasebeye, bilgisayar kullanarak ofis hayatına edindikleri bilgi ile katılacak 40 nitelikli ama bu anlamda eğitimsiz birey doğrudan istihdam edilecek, yani bu proje doğrudan 40 kişiye AŞ ve iş olacak. En önemlisi ve değerlisi budur. Çünkü bir kişinin iş ve istihdamla buluşması, yarınlarına güvenle bakması, güvenli bir geleceğe kapı aralaması her şeyin ama her şeyin ötesindedir. Bu yüzden 40 kişinin bu projenin nitelikli bir iş gücü haline getirerek belki de çoğunu sizlerin üyelerinizin iş yerlerinde istihdam ederek ortaya konulan bu projeyi gerçekten takdirle karşılıyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy'a proje hibe tutarı olan 90 bin TL'lik çeki teslim etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Alper Gürsoy Arif Öksüz Mersin Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title