Haberler

Siverek Yeni Eğitim Yılına Şimdiden Hazır

Güncelleme:

Siverek'te yapımı tamamlanan okulların açılışı düzenlenen törenlerle yapıldı. Açılışlarda Vali Küçük, "Eğitimde başarı çıtamız yükseliyor" dedi.

Siverek'te yapımı tamamlanan okulların açılışına katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Her günümüz bir önceki günden güzel olacak" diyerek eğitimde alınan yolların tüm başarılardan daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Siverek'e gelişinin ardından ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali İzzettin Küçük'ü Kaymakamlık girişinde İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ve yetkililer karşıladı. İlçe hakkında Kaymakam Erkal'dan brifing alan Vali Küçük, daha sonra Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve beraberindekilerle birlikte yapımı tamamlanan 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılış törenine katıldı.

Siverek halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni Soma'da yaşanan maden kazasında şehit olanların anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Minik öğrencilerin eğitim konulu okudukları şiirlerin ardından yapılan konuşmalar esnasında kürsüye gelen Vali İzzettin Küçük: "Bütün bunları siz çocuklarımızı böyle mutlu, yarınlarına umutla bakan nesiller olarak görebilmek için yapıyoruz. Son on yılda tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa ve Siverek'te de yatırım atağını görebiliyoruz. Siverek'te şu anda yapılan okul sayısı kırk beştir. Bunun yanında spor salonları, pansiyonlar, yollar ve daha bir çok yatırım sizlerin mutluluğu için yapılıyor" dedi.

'OKULLAR HAYALLERİN GERÇEKLEŞTİĞİ YERLERDİR'

Konuşmasında ağırlıklı olarak çocuklara hitap eden Vali Küçük: "Hepinizin yarınlara dair pek çok hayali var. Bu hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz yegane yerler işte bu yapılan okullardır. Bunun gibi daha kırk beş tane okul daha açacağız. Bu okullar sizlerin ikinci evi olacak o yüzden bu okullara sizler sahip çıkacaksınız" dedi.

AHMET ARİF'İN ADI OKULA VERİLDİ

Vali İzzettin küçük, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışın ardından Siverek'teki Türközü Ortaokulunun ek binasının açılışına katıldı. Okula gelişinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Küçük, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen öğrencileri geri çevirmedi. Açılış töreninde aynı zamanda ismi Türközü Ortaokulu olan okulun adı aslen Siverekli olan Şair Ahmet Arif Ortaokulu olarak değiştirildi.

Törende konuşan Vali Küçük: "Burada değiştirilen sadece bir isim tabelası değil, bir zihniyet, bir düşünce biçimidir. Dışlayan, ayrıştıran, ötekileştiren bir Türkiye'den on yıl boyunca yeni bir Türkiye'ye geçtik" dedi.

Ahmet Arif ismini seçme sebeplerini de açıklayan Vali İzzettin Küçük: "Ahmet Arif hayatı boyunca kitap ve şiir yazdı sonra da eziyet gördü. Onun özlediği Türkiye bu Türkiye'ydi. Hasretinden prangalar eskittim dediği kitabında hasretini çektiği işte buydu" sözleriyle ifade etti. Yağpılan konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle okulun yeni adının bulunduğu tabelanın açılmasının ardından Vali İzzettin Küçük ve Milletvekili Zeynep Karahan Uslu tarafından törene katılan öğrencilere Ahmet Arif'in 'Hasretinden Prangalar Eskittim' adlı şiir kitabı dağıtıldı.

SON DURAK HAMAMÖREN MAHALLESİ OLDU

Vali İzzettin Küçük'ün Siverek programının son durağı ise Siverek'e bağlı Hamamören Mahallesi oldu. Vali İzzettin Küçük, Hamamören Mahallesinde yapımı tamamlanan sekiz derslikli Şehit Kemal Karakayalı İlk ve Ortaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışı yapılan okulun bahçesinde Vali Küçük, öğrencilerle birlikte basketbol oynadıktan sonra okul bahçesinin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidan dikme çalışmalarına da katıldı. Vali Küçük okul açılışının ardından da yeni yapılan aile sağlığı merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ahmet Arif Şanlıurfa Türkiye Siverek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title