Haberler

Simav Myo Toprak Analiz Laboratuvarı Törenle Hizmete Açıldı

Simav Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Bölümü bünyesinde oluşturulan “Toprak Analiz Laboratuvarı” Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Ahmet Karaaslan’ın katılımıyla törenle hizmete açıldı.

Simav Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Bölümü bünyesinde oluşturulan "Toprak Analiz Laboratuvarı" Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Ahmet Karaaslan'ın katılımıyla törenle hizmete açıldı.

Okulda düzenlenen açılış törenine Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Simav Süt Üreticileri Birliğinden yönetim kurulu üyesi Mustafa Şenay, Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel, akademik personel ile öğretim görevlileri katıldı.

Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, 200 bin TL'ye mal olan toprak laboratuarına Simav İlçe Tarım Müdürlüğü, Simav Ziraat Odası ile Simav Süt Üreticileri Birliğinin destek sağladığını bildirdi.

Organik Tarım Bölümünde okuyan öğrencilerin deneylerinde kullanacakları laboratuardan Simavlı çiftçilerinde yararlanabileceklerini ifade eden Güntürkün, açılışa katılan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan başta olmak üzere Belediye Başkanı Kasım Karahan ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, ilçede ve okulda ihtiyaç duyulan böylesine anlamlı bir tesisten hem öğrencilerin hem de Simavlı çiftçilerin birlikte yararlanacak olmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Laboratuvarın kurdelesini beraberindekilerle birlikte kesen Rektör Karaaslan tesisin Simav'a ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kurdele kesiminden sonra laboratuarı gezen Rektör Karaaslan ve beraberindekiler burada bulunan cihazların teknik ve işlevsel özellikleri ve ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

Simav M.Y.O. öğrencisi Erhan Çelik, "Okulumuz giderek gelişiyor. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Laboratuvarımız bizim eğitimimize güç katacaktır" dedi.

Simav M.Y.O öğrencisi Merve Akmangül, "Laboratuvarımızın açılması bizim açımızdan çok iyi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Simav M.Y.O öğrencisi Merve Güler, "Eksikliğini hissettiğimiz laboratuarımızın açılmasından çok büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Karaaslan Kasım Karahan Simav Yerel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title