Haberler

Silvan'da İntihar Eden Üruç'un Ailesi Unutuldu

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2 yıl önce Ramazan ayında eve yiyecek götüremediği için intihar eden Hacı Üruç'un ailesi verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2 yıl önce Ramazan ayında eve yiyecek götüremediği için intihar eden Hacı Üruç'un ailesi verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunarak yetkililerden yardım istedi.

Silvan İlçesi Bağlar Mahallesi'nde 2 yıl önce Ramazan ayında eve yiyecek götüremediği için intihar eden 4 çocuk babası Hacı Üruç'un ailesi verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Silvan ilçesi Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde tek gözlü evde ikamet eden Hediye Üruç, 4 çocuğuyla birlikte vatandaşların yardımıyla iftarlarını açtıklarını söyledi. 2 yıl önce Ramazan ayında eve yiyecek götürmediği için intihar eden Hacı Üruç'un eşi Hediye Üruç, eşinin intihar ettiği tek odalı evde kaderleriyle baş başa kaldıklarını belirtirken, Hacı Üruç'un Babası Mehmet Ali Üruç (80) ise Hacı'nın ölümünden sonra işe yerleştirilen iki oğlunun 3 ay sonra işten çıkarıldığını söyledi. İntihar eden Hacı Uruç'un eşi Hediye Üruç, "İki yıl önce Ramazan ayında evde bir şey yoktu. Eşim çarşıdan geldikten sonra yiyecek bir şey getirmediği için intihar etti. Olayın duyulması üzerine herkes yardıma koştu, yardım sözü verildi ancak verilen sözlerin bir çoğu yerine getirilmedi. Eşimin intihar ettiği evde yaşamaktan korkuyoruz. Hep birileri intihar edecek endişesiyle yaşıyoruz. Bir çok siyasetçi, yetkililer bu yaşadığımız evi yıkıp, yeniden yapacaklarını söylemişti ancak olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hiç bir söz yerine getirilmedi.Çocuklarımın eğitimini üstleneceğini belirten bir siyasetçiden hiç bir ses çıkmadı. Çocuklarımın eğitim gereçlerini biz karşılıyoruz. Ancak bizim de maddi durumuz ve çalışanımız olmadığı için alamıyoruz. Devlet büyüklerinden evimizin yapılmasını istiyoruz. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nce her bir çocuğuma aylık 500 çocuk yardımı yapılarak ortalama bin TL alıyoruz. Vatandaşlarımızın destekleriyle iftarımızı açıyoruz" dedi.

İntihar eden Hacı Uruç'un babası Mehmet Ali Oruç, "Çocuklarımı işe alacaklarını söylediler. İşe aldılar ancak 3-5 ay çalıştılar sonra işe çıkardılar. Perişan durumdayız. İkisi de çalışmaz durumdalar, kiradalar, elektrik, su geçimlerini yapamayacaklar durumdalar bu çocuklarımın da intihar etmesinden endişe duyuyorum. Kira ve diğer borçlarını ödeyemeyecek durumdalar devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Silvan Çeşme Yerel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title