Haberler

Seydiler'e, Şehit Şerife Bacı'nın Anıtı Yapılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı tarafından Seydiler’e yapılan Şehit Şerife Bacı Anıt Mezarı, Ocak ayının ilk haftasında tamamlanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı tarafından Seydiler'e yapılan Şehit Şerife Bacı Anıt Mezarı, Ocak ayının ilk haftasında tamamlanacak.

TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Orhan Akbaş, geçtiğimiz Mayıs ayında Ankara Seydiler Sosyal ve Kültür Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği gecede Seydiler Belediyesi tarafından projelendirilen Şehit Şerife Bacı Anıt Mezarı'nın vakıfları tarafından yapılacağının sözünü vermişti. Bunun üzerine harekete geçen Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, TSKGV tarafından ihalesi yapılan anıt mezarının yapımına başlandı.

Şehit Şerife Bacı Anıtı Mezarının sürdüğünü söyleyen Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, "Biz Şehit Şerife Bacı'ya olan vefa borcumuzu az da olsa ödemek için bazı çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle Şerife Bacı Seydilerli ancak köyünde evini bulamadık. Bir ev yapalım dedik ve yaptık. Adına Şehit Şerife Bacı Kültür Evi koyduk. İkinci ayağı olarak bu evin bahçesine de Şerife Bacı'nın heykelini koyduk. Üçüncü ayağı ise Şehit Şerife Bacı ve Şehitler Anıt Mezarı yapmak istiyorduk. Ankara'da bir dernek toplantısına katılmıştım. Programda Seydiler ile ilgili birşeyler söyledim. Şehit Şerife Bacı ve Şehitler Anıt Mezarı projemizden bahsettim. Belediye'nin mevcut imkanlarıyla bunu birden yapma şansımız yok. Kürsüden indim, yerime oturdum. Yanımda bir beyefendi beni tebrik etti ve 'ben bir proje yaptıracağım' dedi. Bunu söyleyen TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürüdür... Tesadüfen orada buluştuk ve tanıştık. Kendisi Korgeneral Emeklisi ve Kastamonu Seydilerli... Kendilerine projeyi gönderdik, yönetimden geçmiş. Bir ekip gönderdiler, inceleme yapıldı. İhalesi yapıldı, inşaatı başladı ve ilerleyen günlerde tamamlanacak. Buranın resmi açılışını da 25 Ağustos 2016 tarihinde yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

ŞEHİT ŞERİFE BACI KÜLTÜR EVİ ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR

Şehit Şerife Bacı Kültür Evi'ni Belediye olarak yaptıklarını ifade eden Başkan Şahin, "2010 yılında temeli attık, 2012'de hizmete açtık. Kastamonu mimarisi örneğinde, kaloriferli, içerisinde yerel mutfak, sosyal tesis, otel, bir teşhir merkezi, toplantı salonları ve 20 yataklı bir kültür evi. İyi ki yapmışız, Seydiler ve Kastamonu'nun buna ihtiyacı varmış. Seydiler'in ve mutfak kültürünün tanıtımına büyük katkısı oldu. Ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Seydiler Yerel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

title