Haberler

Selçuk Ticaret Odası Seçimlerinde İddialı

Güncelleme:

Selçuk Ticaret Odası seçimlerine beyaz listeyle katılacak olan Selçuklu iş adamı Koray Yolcu ve ekibi, yaklaşan seçimleri değerlendirdi.

16 Haziran 2013 pazar günü yapılacak olan Selçuk Ticaret Odası seçimlerine beyaz listeyle katılacak olan Selçuklu iş adamı Koray Yolcu ve ekibi yaklaşan seçimleri değerlendirdiler.

Ekibi adına neden aday oldukları konusunda açıklama yapan İşadamı Koray Yolcu, "Mevcut Başkan Cumhur Yelken yaptığı söyleşide bize genç ve heyecanlılar diyor. Doğrudur genciz heyecanlıyız dinamiğiz, ama asla tecrübesiz değiliz. Listemizdeki tüm arkadaşlarımız yaptığı işlerle ve yönettiği şirketlerle Selçuk'a kendilerini kanıtlamış kişilerdir. Ayrıca hiçbirinin koltuk sevdası, makam mevki, arzusu yoktur. Beyaz listenin farkı da budur. Listelerimizdeki Meslek grubu temsilcilerimizi oluştururken o mesleği en iyi temsil edecek kişilerle yola çıktık. Örneğin gıdacılar için gıdacı, turizmciler için turizmcileri seçtik. Bunu yaparken kişilerin siyasi görüşlerine bakmaksızın, Selçuk ticaret hayatına koydukları katkıları göz önüne aldık. Bu şekilde oluşturulacak Selçuk Ticaret Odası meclisinin daha üretken ve faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Mevcut Başkan Cumhur Yelken ile görüş ayrılığının sebeplerini de açıklayan Yolcu, şunları dile getirdi: "Sayın Cumhur Yelken ile görüş ayrılığımız, kendisinin seçime girerken yine yönetim kurulu başkanı ben olacağım, meclis başkanı Tijen Aras olacak dayatmasını kabul etmememizdir. Sanıyoruz ki hep aynı kişilerin Selçuk Ticaret Odasına başkan ve meclis başkanı olmasını onaylamamamız çok da yanlış değildir. Bizler Selçuk Ticaret Odası üyelerinin de bir değişimden yana olduğunu düşünerek bu yola çıktık. Buradan sen onu yaptın ben bunu yaptım, sen onu dedin ben bunu dedim gibi anlamsız bir sürtüşmeye girmek istemiyoruz. Zaten dışarıda herkes kimin ne yapıp yapmadığını, neler yapıp neler yapamayacağını yeterince biliyor ve konuşuyor. Ticaret odalarının son derece demokratik bir seçim mevzuatı vardır. Önce meclis seçilir. Meclis kendi içerisinde meclis başkanını, yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanını seçer. Bu nedenle bu seçim bir başkanlık seçimi değildir. Başkan ve meclis başkanı olabilmeniz için önce kendi meslek gruplarınızdan seçilip meclise girmeniz gerekir. Bizim söylemimiz her zaman yaptığımız gibi mevzuata uygun hareket etmektir. Kimin doğru yaptığı takdirini Selçuk ticaret odası üyelerine bırakıyoruz."

Selçuk Ticaret Odası'nın en büyük sorunlarından birinin üyeleriyle kucaklaşamaması olduğunu dile getiren iş adamı Koray Yolcu, üyelerin odayı sadece aidat toplayan, belge parası alan bir kurum olarak gördüğünü ifade etti. Yolcu; şöyle devam etti: "Bizim hedefimiz tüm üyelerini kucaklayan, çok sayıda katılımlarla, aynı masa etrafında Selçuk ticari hayatının sorunlarını konuşup, ortak çözüm yolları arayan, birleştirici bir ticaret odası yaratmaktır. Üyelerine Benim Ticaret Odam dedirtebilmek en büyük arzumuzdur. Selçuk ticari hayatının, bu birleştirmeye ve üzerindeki bu durgun yapıyı bir an önce canlandırmaya ihtiyacı vardır. Buradan tüm Selçuk Ticaret Odası üyelerine sesleniyoruz. 16 Haziran Pazar günü yapılacak olan seçimlere mutlaka katılarak odanıza sahip çıkınız.

Selçuk ticaret odası kayıtlı olan tüm üyelerinin odasıdır. Arzumuz tüm meslek gruplarından beyaz listenin kazanması ve Selçuk ticaret odasına beyaz bir sayfa açmaktır. Seçimlerde Şahıs işletmesi olarak oy kullanacak üyeler mutlaka T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu nüfus cüzdanları ile Şirket adına oy kullanacak üyeler ise Ticaret odası sicil memurluğundan ücretsiz olarak alacakları yetki belgeleri ve T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu nüfus cüzdanları ile oy kullanacaklardır. Yetki belgelerinizin başkaları tarafından alınmış olması onlara oy vereceğiniz anlamına gelmemektedir. Oylama paravanın arkasında gizli olarak yapılmaktadır. Orada vereceğiniz oy siz ile vicdanınız arasındadır. Lütfen kimsenin etkisinde kalmadan Selçuk Ticaret Odasını kime emanet etmek istiyorsanız ona oy veriniz. Unutmayın şimdi bunu yapmaz iseniz, yarın şikayet etmeye hakkınız olmayacaktır" şeklinde oda üyelerini aydınlattı. Ayrıca tüm siyasi parti ilçe başkanlarına ve temsilcilerine Selçuk Ticaret Odası seçimlerinde tarafsız oldukları ve bu tutumlarını seçimin son gününe kadar koruyacaklarını açıkladıkları için teşekkür ettiklerini belirten İşadamı Koray Yolcu; "Bu bir yarış. Mutlaka bir kazananlar bir de kaybedenler olacaktır. Öncelikle abi - kardeş, arkadaş, dost hatta akraba ama en önemlisi hemşeri olduğumuzu unutmadan sevgi ve saygımızı kaybetmeden, yarışın sonunda tokalaşıp birbirimize sarıldığımız bir seçim olması dileklerimizle tüm adaylara başarılar dileriz."

Tüm meslek gruplarından adı geçen ve Beyaz Listeden aday olan isimler şöyle: Koray Yolcu, Murat Tabak, Zeki Yeni, Mustafa Ünsal, Mustafa Kırıtak,

İsmail Karahan, Ümit Yolcu, Ahmet Ören, Celal Dindar,

Yusuf Dereli, Adem Albaş, Yaşar Aydın,

Levent Karavan, Volkan Tabak, Tamsuer Gültekin,

Hasan Fahri Ilusu, Hakan Saçlıoğlu, İbrahim Sürekli, Özkan Körpe, Mehmet Taş, İlkan Gülgün, Gürsel Koçer, Zeynel Uçak, Mehmet Çerçioğlu, Ender Kubur,

Dr. Alparslan Çoşkun. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuklu Yerel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title