Haberler

Şehit Yakınları ve Gaziler Sedir Adası'nı Gezdi

Güncelleme:

Muğla aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, şehit ve gazi yakınları arasında dayanışma sağlamak amacıyla Gökova tekne turu düzenledi.

Muğla aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi yakınları arasında dayanışma sağlamak amacıyla Gökova tekne turu düzenlendi. Tekne turuna Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik'in eşi Ayfer Çelik ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'ın eşi Nurten Akbal da katıldı.

Şehit aileleri, gaziler ve yakınları için ilk defa düzenlenen tekne turuna yoğun katılım olurken, Muğla merkez ve yakın ilçelerden şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. Akyaka'dan başlayan tekne turu Lacivert Koy ve ardından Sedir Adası'na gidildi.

İlk defa şehit yakınları ve gazilere böyle bir tur düzenlediklerini açımlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, "Bu yıl ilk defa şehit aileleri ve gazilerimizi bir araya getirerek tekne turu düzenledik. Amacımız Muğla ili ve ilçelerinde yaşayan şehit aileleri ile gazilerimizin kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlamak" diye konuştu.

Bir araya gelmekten çok mutlu olduklarını söyleyen Gazi Binbaşı Sezai Kanlıyer ise yaptığı açıklamada, "Biz şehit aileleri ve gaziler olarak Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya geldik. Gittikçe sayımız artıyor. ve daha büyük bir aile haline geliyoruz. Teknede bulunanların yüzde ellisi tekneye ilk defa bindi. Muğlalı olmamıza rağmen belki de ilk defa Sedir Adasına geldik. Böyle bir organizasyon şehit aileleri olarak hepimiz bir aradayken çok çok daha anlamlı ve özel oldu" dedi.

Şehit aileleri ve gaziler olarak maddi beklentiden daha çok manevi beklentileri olan bir topluluk olduklarını belirten Kanlıyer, "Bu şekilde bir araya gelmek, birbirimizin dertlerini sohbet esnasında paylaşmak, bunu üst düzey yetkililerin katılımıyla onlara da aktarmak bizler için çok özel anları ifade ediyor. Özellikle, Yatağan ve Kavaklıdere'den aramıza katılan, yeni tanıştığımız şehit aileleri ve gazilerimiz var. Onlara bu şekilde sıcacık bir aile olduğumuzu ve acımızda, tasamızda, sevincimizde her zaman beraber olmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerektiğini bir kere de ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu hafta 19 Eylül Perşembe günü Gaziler Günü programı olduğunu söyleyen Kanlıyer sözlerine şu şekilde devam etti: "Dernek olarak bu yıl ilk defa organize etmek istediğimiz bir program var. Biz gaziler olarak bu vatan için kanımızı döktük, gerekirse yeniden kanımızı seve seve vermeye hazırız sloganı ile bu sene ilk defa Kızılay'a Kan Bağışı Kampanyası düzenliyoruz. Bundan sonra da geleneksel hale getirmek istiyoruz. Dışarıdan da tüm hemşerilerimizden destek bekliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Sedir Adası Gökova Muğla Yerel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

title