Haberler

Sazan Islahı Projesi Hız Kazandı

Türkiye'nin potansiyel gelişiminde büyük payı olan su ürünleri sektörünün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Adem Tekinay,...

Türkiye'nin potansiyel gelişiminde büyük payı olan su ürünleri sektörünün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay, fakülte olarak yola çıkarken; "Tam uzmanlık,tam istihdam" sloganının tam uzmanlık kısmının altyapısını oluşturduklarını belirtti.

Dekan Prof. Dr. Tekinay, " Türkiye'de en önemli balık türü sayılan çipura,levrek gibi balıkları üniversitemizde üretmeye başladık. Bunun dışında DSİ kontrolünde üretilerek iç sulara salınan sazan balıklarını da öğrencilerimize eğitimleri esnasında gösterebilmek, uygulamalarını yaptırmak için DSİ ile protokolümüz paralelinde Ürkmez üretim tesislerindeki 10 bin tane sazanı havuzumuza getirdik. Bu sazanların ıslah çalışmalarını yaparak hem DSİ'ye katkı sağlamak istiyoruz hem de öğrencilerimizin pratik eğitimlerine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Tekinay, imzaladığı iş istihdam protokolleri ile 2012-2013 yılında alacağı tüm öğrencisinin geleceğini garanti altına olarak; Türkiye'de su ürünleri alanında öğrencilerine iş imkanı sunan tek fakülte olduklarının altını çizdi. Dört dörtlük bir eğitim ile başlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekinay, "Alabalık, sazan ve levrek üretim çalışmalarımız başarıyla devam ederken; Eylül 15'i itibariyle de akvaryum sistemimizi tamamlayacağız. Mikro alg serası oluşturarak burada Spirulina türünü üretime kazandıracağız. Türkiye'de yapılagelen ve yapılabilecek her türlü üretimi tesisimizde uygulamalarını öğrencilerimize göstermek suretiyle tam uzmanlık kısmını tamamlamış olacağız" diye konuştu. Tekinay 'mezun olmadan bütün pratik uygulamaları fakültede gören öğrencilerimizin yüksek ücretle büyük işletmelerde istihdam edilmelerini sağlayıp mühendislerimizi en az 5 yıl takip ederek ihtiyaç halinde destek vereceğiz' dedi.

"İYİ EĞİTİM ALAN MÜHENDİS İŞSİZ KALMAZ"

Fakültenin uygulamalı eğitim ve iş garantisi avantajlarını değerlendirmeleri için Ek Kontenjanla MF2 puan türünden 225.7 ve üstü puan almış olan tüm öğrencileri beklediklerini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Tekinay, " Su ürünlerinin üretiminden işlenmesine, pazarlamasından sektörle olan iletişimine kadar öğrencilerimizi birinci sınıftan itibaren, sektöre entegre edeceğiz. Okul döneminde kendi üretim birimlerimizde tatil dönemlerinde ise özel sektörün üretim birimlerinde öğrencilerimizi eğiterek mezun olur olmaz iş sahibi yapacağız" dedi.

Piyasada bulunan işsiz su ürünleri mühendislerinin en büyük nedeninin yeterli eğitim alamamaları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tekinay, " Imzalamış olduğumuz istihdam sözleşmeleri bize şunu söylüyor; iyi eğitim alan mühendislerimiz kesinlikle işsiz kalmayacak" şeklinde konuştu.

(AH)

02.09.2012 12: 23: 26

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Adem Tekinay Türkiye Çelebi İzmir Yerel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title