Haberler

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı

Manisa Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı.

Manisa Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı.

Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenine Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve diğer davetliler katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Bizler bugün burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 93 yıl önce bu vatan için nasıl can verildiyse bu gün de aynı kararlılıkta olduğumuzu göstermek için toplandık. Orta Doğu ülkelerindeki olayların benzerini sınırlarımız içinde de çıkarmaya çalışıyorlar. Milletimizi etnik köken üzerinden, mezhebi yaklaşım üzerinden, siyaset üzerinden bölmeye ve parçalamaya çalışıyorlar. Ancak bizler bu oyuna gelmeyecek, yeni Türkiye yolunda durmadan yürüyeceğiz. Bu ülke, kimliği ne olursa olsun, gönlünde vatanseverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, gerektiğinde canını verebilecek olan insanlarındır. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladığımız bu gururlu günde dünyaya mesajımız, 'barış, sevgi ve kardeşliktir.' Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Yaralı'nın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir okudu. Öte yandan, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlamaları kapsamında Saruhanlı Merkez Cami'nde şehit ve gaziler için mevlid-i şerif okundu ve lokma döküldü. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Yaralı Saruhanlı Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

title