Haberler

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Toplantısı

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının beşincisi birleşimde Güçlü Kadınlar Derneği'nin 'Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Toplum' projesi için talep edilen 10 bin liralık destek talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale...

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının beşincisi birleşimde Güçlü Kadınlar Derneği'nin 'Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Toplum' projesi için talep edilen 10 bin liralık destek talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Eğitim Komisyonunca açıklanan rapora göre Şanlıurfa'da yürütülen eğitim çalışmaları 'amatörce' olduğu belirtildi. Şanlıurfa'da asıl öğretmen ihtiyacının 13 bin olduğu, buna karşılık 10 bin öğretmen talebi karşılamadığı kaydedildi.

Toplantıda Güçlü Kadınlar Derneği'nin yürüttüğü 'Güçlü Kadın, Güçlü Toplum' projesi için maddi destek talebinde bulunuldu. BDP Grup Başkanı Abdurrahim Demir, söz konusu proje kapsamında ev ziyaretlerinin yapılacağı belirtildiğini böyle bir çalışma için 10 bin liranın yüksek bir meblağ olduğunu söyledi.

Proje ile kız çocuklarının okullaşmasını arttırmak erken yaşta evliliğin engellenmesi ve madde bağımlılığı konusunda anne ve kızlara bilgi verileceği belirtildi. Konu tekrar görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yavuz Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title