Haberler

Şanlıurfa'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu"

Güncelleme:

Şanlıurfa'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa'da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

"Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" kapsamında, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye İş Kurumu'nun yararlanıcı olduğu 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Proje kapsamında başlatılan başta il istihdam ve meslek eğitim kurulu üyeleri olmak üzere, kadın istihdamının geliştirilmesi konusunda katkıda bulunabilecek tüm kamu kurum ve kuruluşları bir araya geldi.

Projenin temel amacının kadın istihdamının arttırılması için bakanlık tarafından yapıldığını dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İletişim Uzmanı Emel Esen Altun, "Bilindiği gibi Türkiye ve dünyada kadının önemi arka planda tutulmaktadır. Bizim de gayemiz kadının gücünü göstermek, öz güven sağlamak ve kendilerini iş konusunda teşvik etmektir" dedi.

Kadın-erkek eşitliği konusunda konuşan Doç. Dr. Abdülrezak Altun, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgiler verdi. Altun, kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinerek, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul üyesi ve Cevahir Konukevi İşletmecisi Cevahir Asuman Yazmacı, 'kadınlar işiniz gücünüz olsun' konu başlığı altında bir konuşma yaptı. Yazmacı, kadın istihdamının önündeki engelleri ve Şanlıurfa iş yaşamında kadın sorunları ve çözüm önerileri araştırma raporunun sunumunu da gerçekleştirdi. Şanlıurfa'da, iş yaşamındaki deneyimlerini ve girişimci olmak isteyen, iş fikri olan, iş kurmak isteyen kadınlara girişimciliği anlattı. Yazmacı konuşmasında şunları söyledi:

"Girişimci bir kadın olarak ticari girişimden önce, bilinçlerde bir girişim ruhunun oluşturulması gerekmektedir. Girişimcinin cesur, atak, sebatkar ve iradeli olması gerekiyor. Ayrıca başarının sırrı farklı olmaktan geçiyor. Rakiplerle aynı olmak kimse için kazanç sağlamıyor. Yeni karlılık ve büyüme arayan şirketlerin herkesle birlikte hareket etmek yerine 'herkesten farklı neler yapabilirim?' sorusunu sorması gerekiyor. Bugün rekabeti sağlayan temel nokta farklı olmaktır."

Yazmacı, konuşmasında insanı başarıya götüren belli kriterler olduğunu da hatırlatarak, "Başarının kriteri 'ter'dir. Biri 'akıl teri', diğeri 'alın teri'dir. Sadece alın teri akıtırsak işi amelelikten başka yere götüremeyiz. Bu nedenle hem alın teri hem akıl teri akıtmalıyız" şeklinde konuştu.

Yazmacı, ayrıca kadınlara; yüksek egodan, faydasız çekişmelerden, ön yargılardan kaçınmaları konusunda da önerilerde bulundu.

Toplantıya, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title