Haberler

Sağlıklı Yaşam, İyi Gelecek Projesi"

Proje kapsamında merkeze bağlı köylerde spor parkları ve çocuk oyun alanları oluşturulacak.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Özel İdaresince hazırlanan  "Sağlıklı Yaşam, İyi Gelecek Projesi" ile merkeze bağlı köylerde spor parkları ve çocuk oyun alanları oluşturulacak.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin çalışmalarına başlandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, projenin sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve refahın artırılması için yürütüldüğünü belirtti.

Proje kapsamında merkeze bağlı Alahacı, Ovacık, Güney, Çongar ve Ayli köylerinde spor parkları ve çocuk oyun alanlarının oluşturulacağını aktaran Soysal, projenin bütçesinin 227 bin 950 lira olduğunu, bu bütçenin 148 bin 750 lirasının SODES kapsamında hibe edildiğini ifade etti.

Soysal,  projenin 2014 yılı içerisinde çalışmanın tamamlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Köylerde oluşturulacak çocuk oyun parkları, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunacak özellikler taşıyacaktır. Özellikle eğlendirici, gerilim giderici ve motorik özellikleri geliştirici setlerin oluşturulması parkın anlamlılık düzeyini artıracaktır. Bu köylerdeki çocuklar, şehir yaşamından uzak olmaları nedeniyle oyun parklarından mahrumdurlar. Köyde yaşayan vatandaşlarımız ise köy yaşamının günlük rutin işlerinden kurtulamamakta, kendilerine zaman ayıramamaktadır. Bu kişiler aynı zamanda hayatlarında belki spor yapamamış, spor alanlarından faydalanamamıştır. Açık hava spor alanına 8 alet alınacak, bu aletler insanların kondisyon hareketleri yapmalarına imkan sağlayacaktır." - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Soysal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title