Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'dan Başkan Altepe'ye Ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 7 Haziran genel seçimlerinde Bursa’dan aday gösterilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 7 Haziran genel seçimlerinde Bursa'dan aday gösterilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ağırladı.

Başkan Altepe'nin makamında gerçekleşen ziyarete, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Milletvekilleri İsmet Su, Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müezzinoğlu'nun Bursa adaylığının hayırlı olmasını diledi. Yeni dönemin gerek adaylar gerekse Bursa açısından yeni açılımlar getireceğine inandığını söyleyen Altepe, Müezzinoğlu'na kentin tarihi ve kültürel özellikleri, yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Bursa'nın son 10 yılda yapılan icraatlarla 26 dalda dünyaya örnek olduğunu, kentteki tüm tarihi ve kültürel eserlerin asıllarına uygun olarak restore edildiğini, yeniden hizmete alındığını kaydeden Altepe, yapılan çalışmalar sonucunda Bursa'nın tüm sultan semtleriyle birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdiğini ifade etti. Verilen destek nedeniyle hükumet üyesi olarak Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür eden Altepe, "İnşallah sizin de katılımınızla bu dönem farklı olacak. Bursa, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye partneri ve Sağlıklı Kentler Birliği başkanlığını ikinci ez üstlendi. Bu kapsamda yerelde uygulanacak politikaları, Türkiye'ye örnek şekilde buradan gerçekleştireceğiz. Sizler ve Bursamız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, aday gösterildikten sonra ilk kez Bursa'ya geldiğini ifade etti. Kentin gerek ilçe belediyeleri gerekse Büyükşehir nezdinde Türkiye'ye vizyon ihraç eder pozisyonunda bulunduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, yeni dönemde var olan bu seviyeyi hep birlikte daha da yükselteceklerini vurguladı. Konuşmasında Bursa'nın sağlık alanındaki potansiyeline de değinen Müezzinoğlu, "Yaklaşık 3 milyon nüfusu bulunan kentin çevre illerle birlikte 5-6 milyon insana sağlık hizmeti verdiğini biliyoruz. Buradan ifade ediyorum, Bursa'nın sağlık turizmindeki konumu önümüzdeki dönem çok daha farklı olacak. Esas olan, insanımızın yaşam standardının yükseltilmesidir. Mahallesiyle, sokağıyla, sosyal dokusu ve kültürüyle, ruhen ve fiziken insanımızı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Buna zemin hazırlayacağız. Bursa'nın yarınları inşallah daha güzel olacak" diye konuştu.

Altepe, ziyaretin anısına Müezzinoğlu'na lale işlemeli tablo hediye etti. Müezzinoğlu, Büyükşehir Şeref Defteri'ni de imzaladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Recep Altepe Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title