Haberler

Romanlar Derneği Romanlara Yakışır Şekilde Açıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Romanlar Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Romanlar Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım Sokak No: 12 adresinde düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Tekirdağ Eski Milletvekili Mehmet Nuri Saygun, Tekirdağ Romanlar Derneği Başkanı Salih Birbudak, AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Çerkezköy Uzunköprülüler Derneği Başkanı Ümit Gülden, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Çerkezköy Romanlar Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği Başkanı Ergin Gider, çok sayıda roman vatandaş ile mahalle sakinleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan gerçekleştirdi. Derneklerin sevinçlerin ve üzüntülerin paylaşıldığı yer olduğunu söyleyen Bayhan, Çerkezköy Romanlar Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği'nin açılmasında katkı sağlayanlara teşekkür ederek, derneğin başarılı faaliyetlerde yer almasını diledi. Kaymakam Ayhan Bayhan'ın konuşmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Dernekçilik zor bir şeydir. Yönetimle birlikte roman kardeşlerimizin desteğiyle yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayacaklar. Belediyelerin sivil toplum kuruluşları ve sanayicilerin desteği olacak ama en önemlisi roman kardeşlerimiz birlik beraberlik içinde dernek faaliyetleri en iyi şekilde yürüteceklerdir" dedi.

Romanlar derneğinin daha önceki dernekler gibi bir akıbete uğramasını istemediğini kaydeden Ertem, "Dernekler kendi hemşeri guruplarının içindeki yardıma muhtaçlara yardım etmek, üzüntülerde ve sevinçlerde birlikte olmak ve en önemlisi kültürlerini yaşatmak için faaliyet gösterirler. Bizler de elimizden geldiğince yardımcı olacağız" diye konuştu.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ise, romanların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini doyasıya yaşamaları gerektiğini ifade ederek, "Hiçbir şeyden taviz vermeden kültürünüzü yaşamanızı temenni ediyorum. Bizimde üzerimize düşen bir şey olursa elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu. Protokol konuşmalarının devamında söz alan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ise şunları söyledi; "Umutlarımızın tekrar yeşereceği bu günde sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz. Roman kardeşlerimizin doğal sıcaklarını yakından bilen bir insanım. Roman kardeşlerimizle birlikte iç içe büyüdük. Aranızda bulunmaktan çok mutluyum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Tekirdağ Romanlar Derneği Başkanı Salih Birbudak, 'Bugüne kadar açılışlarımız ve kapanışlarımız çok oldu' diyerek, "Roman camiasının eski sistemiyle dernekçiliğin bundan sonra cep doldurma değil, birlik beraberlik ve dayanışma içinde olacağının bilinmesini istiyorum. Tekirdağ'da 10 bin 163 tane üyeye sahibiz. Türkiye genelinde en çok üyeye sahip dernek başkanıyım. Valimiz başta olmak üzere belediye başkanlarımız, kaymakamımız, ticaret odalarından bütün kurumlardan roman derneklerine destek vermelerini rica ediyorum." dedi.

Selçuklu imparatorluğu tarafından romanlara sancak verildiğini anlatan Birbudak, "Bugünlerde ön plana çıkıyoruz. Çalgı çalarken göbek atmıyoruz. Bizlerin eğitim seviyesi noksan. Roman camiası ikinci, üçüncü sınıf muamelesi görmekten bıktı. Gençlerden isteğimiz bu dernek altında birlik ve beraberlik içinde çalışıp tüm siyasi partilere aynı eşitlikte yaklaşmanızdır. Belediye meclislerinde de roman camiasından birkaç arkadaşımızın yer almasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açılışa katılan CHP Tekirdağ Eski Milletvekili Mehmet Nuri Saygun'da yeni açılan romanlar derneğinin hayırlı olması temennisinde bulunarak katılımcılara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ile Tekirdağ Romanlar Derneği Başkanı Salih Birbudak derneğin açılış kurdelesini kestiler. Dernek binasını gezen davetlilerden bağış kutusuna ilk para atan isim CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez olurken, ardından Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ'da bağış kutusuna para atan isimler oldu. Çerkezköy Romanlar Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dernek binasını inceleyen protokol üyeleri çıkışta roman vatandaşların yoğun isteği karşısında hep birlikte roman havası oynadılar. Programın devamında ise Roman şarkıcı olan Derya söylediği şarkılarla açılış törenine ayrı bir renk katan isim oldu.

07.05.2013 10: 36: 26

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Ertem Çerkezköy Ak Parti Tekirdağ Yerel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title