Haberler

Restorasyonu Tamamlanan Kurtdere Camii Törenle İbadete Açıldı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Kurtdere Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Kurtdere Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kurtdere Camii'nin açılışına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Saray Belediyesi Meclis Üyeleri, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu, Saray Kaymakamlığı Daire Amirleri, Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Alper, MHP'li Hakan Özgül, MHP İlçe Başkanı Lütfü Mercan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Rahim Buluş, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, Saray Samsunlular Derneği Başkanı Ali Kavlak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban konuşma yaparak Cami'nin hayırlı olmasını diledi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin de yaptığı konuşmada Kurtdere Camii'nin geçmişi ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Kuran'ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in yaptığı duanın ardından Kurtdere Camii'nin açılışı gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Vali Salihoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Cami'de ilk namazı kıldı.

1893 yılında inşa edilen ancak uzun yıllar bakımsız kalan, Kurtdere Camii'nin restorasyon çalışmaları, 2012 yılında Saray Kaymakamı Hüseyin Öner'in girişimleriyle Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında uygulama projesi hazırlatılıp ve yine İl Özel İdaresi tarafından 2014 yılındaki yapım ihalesi ile başladı.

2014 yerel seçimlerinden sonra İl Özel İdaresinin, 6360 sayılı yasa kapsamında tüzel kişiliğini kaybetmesi sonucu restorasyon çalışmalarının sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine geçen Cami'nin, 856 bin 131,09 TL harcanarak tamamlandığı bildirildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Salihoğlu Mahmut Gürlen Nazmi Çoban Tekirdağ Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Nurettin GÜN:

Ceyhan nakliyatta lüleburgaz cam fabrikasından cam çektim haydar paşa limanına karacaahmet mezarlıgının yanındaki kontener sahasına ve çayırova cam fabrikasına her gidiş gelişimde otoban saray kavşagından çıkıp ahimehmet köyünde kahvehanede durup çay içerdim saraylı kardeşlerimizin yaptıkları izzeti ikramlar bizleri çok sevindirmiştir yeni ibatede açılan kurtdere camii hayırlı ve ugurlu olsun ben ceyhandan saraylı kardeşlerimi kutluyorum Allaha emanet olun hoşcakalın.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title