Haberler

Renklerle karanlığı aydınlattılar

Güncelleme:

Sivas Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan ve Ultraviyole ışık altında parlayan resimler ilgi gördü.

- Renklerle karanlığı aydınlattılar

Uv ışığında parlayan resimler görenlerin dikkatini çekti

SİVAS - Sivas Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan ve Ultraviyole ışık altında parlayan resimler ilgi gördü.

Sivas'ta Buruciye Bilim ve Sanat Merkezi görsel sanatlar yetenek alanı öğrencileri tarafından "Yılın en uzun gecesini rengarenk boyuyorum" temalı karma resim sergisi açıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Okul Müdürü Memet Matoğlu, idareciler, veliler ve öğrenciler katıldı. Görsel sanatlar öğretmeni Kadriye Epik rehberliğinde 45 öğrencinin katılımıyla düzenlenen sergide Ultraviyole ışık altında parlayan resimler dikkat çekti.

Bu resimler ışık saçıyor

Görsel Sanatlar Öğretmeni Kadriye Epik, resimlerin ışık saçtığına değinerek, "Yaklaşık 70'e yakın öğrencimiz var. Üstün yetenekli çocuklarımız bunlar. Haftada 8 saat eğitim veriyoruz. Bu çocuklarımız 1. 2. ve 3. sınıflarda sınava girerek gelen çocuklarımız. Sergimiz 2 gün açık kalacak, 20 ve 21 Aralık'ta. En uzun geceyi tercih etmemiz, özellikle çocuklarla yaptığımız tabloları aydınlatmak ve bunu da ışıkla sağlıyoruz. Yüklenen ışıklarla birlikte yaptığımız bir çalışma. Türkiye'de benzeri yapılmamış bir çalışma. Öğrencilerimizin yaklaşık 44 tane çalışması var. 3 grup haline çalıştılar. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerimiz bulunmakta. En uzun geceyi seçtik. En uzun gecede de insanları renklendirerek resimlerle, tablolarla ışık saçmasını istedik ve bu şekilde yaptık. Maksadımız farkındalık oluşturmak. Ecdadımız nasıl en uzun geceleri geçirdiyse bizde çocuklarımızla bunları renklendirmek istedik" dedi.

Resimleri yapan öğrenciler ise gece karanlıkta parlayan boyalarla resimler yaptıklarını ve yaparken çok eğlendiklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Sanat Etkinlik Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title