Haberler

Pazaryeri Belediyesi Yabancı Konuklara Ev Sahipliği Yaptı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu Leonardo da Vinci (LDV) okul ortaklığı ile 'İstihdam ve Beceri' konulu proje kapsamında, yurt dışından gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler Pazaryeri ilçesinde bir dizi programlara katıldı.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu Leonardo da Vinci (LDV) okul ortaklığı ile 'İstihdam ve Beceri' konulu proje kapsamında, yurt dışından gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler Pazaryeri ilçesinde bir dizi programlara katıldı.

İspanya, Bulgaristan, Polonya ve Almanya'dan gelen 9 öğretmen ve 20 öğrenciden oluşan grup bir hafta Pazaryeri Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklere katıldı. Yabancı öğrenciler ilçedeki işletmelerde iki gün süreyle staj yaptı. Projenin son gününde yabancı konuklar için Pazaryeri Belediyesi tarafından yapımı yeni tamamlanan Pazarlı Bey konağında Türk gecesi düzenlendi. Programda yabancı konuklara Osmanlı kültürünü yaşatmak adına çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yöreye özgü yemekler yenildi, çiğ köfte partisi düzenlendi. Canlı müzik eşliğinde konuklar geç saatlere kadar doyasıya eğlendi. Pazaryeri İmam Hatip Ortaokulu ilahi ve ney grubu tarafından seslendirilen birbirinden güzel eserlerle unutulmaz bir gece yaşandı. Programın sonunda Kaymakam Eyüp Kaykaç ve Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın tarafından yabancı konuklara günün anısına plaket ve hediyeleri takdim edildi. Yabancı konuklar tarafından da protokol mensupları ve projeyi hazırlayan Pazaryeri Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerine çeşitli hediyeler verildi.

Programın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ilçenin tanıtılması noktasında her zaman böyle projelere önder olacaklarını söyledi. Yalçın açıklamasında, "Böyle güzel bir yaz akşamında sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduk. Sizleri Osmanlı'nın kurulduğu bu topraklarda böyle bir tarihi mekanda Pazarlı Bey konağında ağırlamaktan mutluluk duyduk. Her geçen gün ulaşım ve iletişim araçlarının gelişmesi ile dünya giderek küçülüyor. Bu projede emeği geçen başta Kemal hocamız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnsanların birbirlerinin değerini anlaması için böyle güzel projelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle projelerin ilçemize gelmesi için sayın kaymakamımız ve bizler önder olacağız" dedi.

Hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafları çekinilmesi ile sona eren programa, Kaymakam Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın eşi Melek Yalçın, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar, İl Genel Meclis üyeleri Mahir Küçük ve Haluk Filizli, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Üstün, fabrika müdürleri, Pazaryeri Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri, yabancı öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yalçın Pazaryeri İspanya Bilecik Yerel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title