Haberler

Öykü Günleri 12'nci Yılında

Konak Belediyesi’nin bu yıl 12’incisini gerçekleştirdiği Öykü Günleri Türkiye’nin dört bir yanından yazar, şair ve edebiyat tutkunlarının katılımıyla başladı.

Konak Belediyesi'nin bu yıl 12'incisini gerçekleştirdiği Öykü Günleri Türkiye'nin dört bir yanından yazar, şair ve edebiyat tutkunlarının katılımıyla başladı.

Konak Belediyesi'nin düzenlediği 12'nci Öykü Günleri Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Onur Konuğu Murathan Mungan, Öykü Günleri yürütme kurulu üyeleri, konuk yazarlar ve İzmirlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılışı gerçekleşen Öykü Günleri bir kez daha Edebiyatın kalbini İzmir'e taşırken Sevgililer Günü'yle de aynı güne denk gelmesi, edebiyat sevdalılarının heyecanını ikiye katladı.

'SEVGİDEN KENTLER'İN BAŞKENTİ İZMİR

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Öykü Günleri'ne katılan konukları 'Hoşgeldiniz Edebiyat, kültür ve sanatın aydınlık yolcuları" sözleriyle selamladı. Tartan şöyle konuştu: "Bugün yaşadığımız coşku, yıllar önce yirmi otuz kişiyle başlayan bir etkinliğin artık salonlara sığmayacak kadar büyüyen heyecanı, Türkiye'de bir değişimi, dönüşümü gerçekleştirmek adına da başardığımız bir gelişme aynı zamanda. Bugün, Ulu Önder Atatürk'ün de işaret etmiş olduğu gibi sanatçılara, kültür ve sanatın aydınlığına verdiğimiz destek çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Murathan Mungan onur konuğumuz olarak bizi gerçek anlamda onurlandırdı. Birçok şeyin yanında, Murathan Mungan kadınların sevgi ve özveri dolu dünyasını yansıttığı için kadın dostu bir belediye başkanı olarak hep bir yakınlık hissetmişimdir. Murathan Mungan'ın 'Kadından Kentler'ini biliyoruz elbette ama bir de 'Sevgiden Kentler' diyelim ve temelini de bu kentlerin başkenti İzmir'den atalım."

ONUR KONUĞU MURATHAN MUNGAN

12'nci Öykü Günleri'nin Onur Konuğu Murathan Mungan, alkışlar arasında gerçekleştirdiği konuşmasında ilk günden bugüne yazarlık serüvenini anlattı anlattı. Kendisini anlatırken zorluğunu ifade eden yazar, "Kendi hakkımda konuşurken hep zorlanırım. İnsanın kendini anlatması çok zordur. Çünkü kendini o kadar iyi anlatan birinin yazmaya ihtiyacı yoktur. Yazmak bir anlatma sıkıntısı belirtisi, bir söyleme ihtiyacıdır" dedi.

TAKMA ADINI İLK KEZ AÇIKLADI

Yazarlık serüvenini, Mardin'den Ankara'ya oradan İstanbul'a uzana yolculuğunu anlatan Murathan Mungan, yıllar önce kullandığı takma adı da Öykü Günleri'nde açıkladı. Okuyucularının tek bir kelimesini bile kaçırmadan dinlediği Mungan şunları söyledi: "İlk öykülerimi Ankara yıllarında yazdım. Dergilere gönderirdim, çoğu yayınlanmazdı ancak bunun yolu buydu. Bir gün bir yazara öykülerimi gönderdim. İlk kez burada söylüyorum, o zamanlar bir takma ad kullanmıştı. Bir öykü dosyam var üzerinde 'Çağlar Horasanlı' yazıyor. O zamanlardan bugüne uzun bir yol oldu. Hayatımda birkaç saat içinde hiç bugün kadar Murathan Mungan denildiğini duymamıştım. Ben çok uzun bir yoldan geldim ve bu yolda bana en çok okurlarım eşlik etti."

MURADHAN İLE SELVİHAN

Ahmet Kahyaoğlu ve Renin Yükselir'in müzik dinletisiyle başlayan 12'inci Öykü Günleri, Sevgililer Günü heyecanın da beraberinde yaşattı. Murathan Mungan'ın kaleme aldığı 'Muradhan ile Selvihan' - Bir Billur Köşk Masalı öyküsünü pandomim sanatına uyarlayarak sahneleyen İlker Kılıçer büyük ilgi toplarken, Erhan Doğan'ın müzikleri de gösteriyi eşsiz kıldı. Türk Edebiyatının değerli yazarlarını konuk eden etkinliğe Onur Konuğu Murathan Mungan başta olmak üzere Doğan Hızlan, Semih Gümüş, Hülya Soyşekerci, Bora Abdo, Mehmet Anıl, Neslihan Önderoğlu, Hasan Ali Toptaş, Yiğit Bener, Handan Gökçek, Defne Sandalcı, Özcan Karabulut, Namık Kuyumcu, Aydın Şimşek, Nalan Barbarosoğlu, Nilüfer Kuyaş, Erhan Doğan, Pelin Buzluk, Ercan Y. Yılmaz Kemal Varol, Hayri K. Yetik, Yelda Cumalıoğlu, Gamze İstanbulluoğlu, Esra Pekin, Zuhal Çetin Özkan,Ercan Kesal,Rıza Kıraç,Tayfun Pirselimoğlu, Esra Yalazan katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murathan Mungan Türkiye İzmir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title