Haberler

Ovacık'ta Su Fabrikası Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir su fabrikasının çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir su fabrikasının çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı.

Ovacık ilçesine bağlı Ziyaret köyündeki fabrikada çalışan 45 işçi, Yeşilyazı Caddesi'nden Ovacık Belediyesi binası önüne kadar yürüdü.

İşçiler adına basın açıklaması metnini okuyan Deniz Erdoğan, hak arayışlarının devam ettiğini söyledi. Fabrika yönetimiyle görüşmelerine rağmen bir sonuç elde edemediklerini dile getiren Erdoğan, "Onlar, bizim halen eski koşullarda ve sendikasız çalışmamızı istiyor. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Sendikalı ve toplu iş sözleşmeli çalışmak istediklerini belirten Erdoğan, "Bu, bizim en demokratik talebimiz ve hakkımız. Bizim hangi sendikaya üye olacağımızı yönetim değil, biz belirleriz. Biz, yaklaşık beş yıldır DİSK Gıda-İş Sendikasına üyeyiz" diye konuştu.

Erdoğan, sendikal haklarının engellenemeyeceğini ve bu hakkı direne direne kazanacaklarını söyledi.

İşçiler ve beraberindekiler, basın açıklamasının ardından dağıldı. İşçiler, eylemlerine fabrika önünde devam edeceklerini belirtti. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Deniz Erdoğan Tunceli Ovacık Yerel Haberler

500

Yorumlar (4)

blesuk:

Hepsini işten atın. . Bu grev yasadışıdır. . Bu grevi yapanlar siyasidir. . Bu sendikanın ülke genelinde grev yapma hakkı yok, çünkü çoğunluğu kaybeden bir sendikadır. Yasadışı bir sendikadır. . Hepsi iş bulduğuna şükretsin. . Daha az ücretle çalışacak çok insan var. . Olmazsa Bingöl den işçi getirin. . Osendika üyelerinin hiçbirini bırakmayın hepsini bir daha işe almamak kaydıyla işine son verin. .

1
2
yanıtYanıtla
Hasaner@hotmail.com:

Valla işsiz güçsüzüm iş arıyorum bu işçilere verilen paranın yarısına da razıyım, yeter ki iş bulayım. . Hemen baş vuracağım. Bir sürü işsiz gençleriz bize iş verin biz çalışalım. Fazla para da istemiyoruz, sigorta da istemiyoruz, sendikada istemiyoruz. . Zaten Tunceli insanı çalışmayı sevmez, o yüzden her çalıştığı yerden işten atılır. Tunceli gençleri çok tembel. . işi gücü siyaset. . Ailelerinin de hataları var. Çocuklarını iyi yetiştiremiyorlar

yanıt0
yanıt0
blesuk:

hepsi sosyalist. . . Sevsinler . . . Sovyet sosyalist cumhuriyeti neden çöktü. . . çalışma yan gel yat, fazla para iste. . Fabrika hep zararda , ama umurunda değil. . Yerinizde çalışmak için binlerce insan var. . Asgari ücretten haberleri yok. . Hepsi de ikibinliraya yakın para alıyor, sigortaları da var. . Daha ne istersiniz ki. .

1
1
yanıtYanıtla
misafirdnz@hotmail.com:

baştan aşağı yalan konuşmalar yapıp duruyorsun. ikibin lira maaş kim almış? demagoji yapıp durma. söylemlerin altını doldur. ayrııca sovyetlerin yan gelip yatmayla yıkılmadığını , sovyetlerin devrimden uzaklaşıp reformizme kaymaları sonucunda yıkıldığını sen hariç herkes bilir. sovyet işcilerin devrimin ilk yıllarında yaptıkları moskova metrosunun dünyanın en büyük metrolarından biri olduğunu bilip öyle yorum yapın.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title