Haberler

Antalya OSB'de Tarihi Seçim

Güncelleme:

Antalya Organize Sanayi Bölgesi mütevelli heyetine, seçimle Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayiciler de girdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Valiliği İl Özel İdaresi yönetiminde oluşturulan Antalya Organize Sanayi Bölgesi mütevelli heyetine bir seçimle Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayiciler de girdi.

OSB'deki parsellerin üçte birinde kurulan fabrikaların çalışma ve işletme belgelerini almaları durumunda Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti'ne üçte bir oranında katılma hakkı veren yasanın işlerlik kazanmasıyla birlikte OSB'nde ilk kez bir seçim yaşandı.

OSB Mütevelli Heyet Başkanı ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayicilerin katıldığı seçim ATSO hizmet binasında gerçekleşti.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk organize sanayinin önemli bir birlik olduğuna işaret ederek, "Antalya Organize Sanayi Bölgesi bugüne kadar olan uygulamasında gerçekten çok başarılı sonuçlara imza atmıştır. İhracat toplamı 300 milyon dolar, cirosu 2 buçuk milyar dolar olan dev bir kuruluş. Ancak biz Antalya olarak bununla yetinmemeli ve daha da iyi olmaya çabalamalıyız. Türkiye'nin mevcut 2023 hedeflerine ulaşması için daha çok çaba göstermeliyiz. Artık bu 2 buçuk milyar doları 5 milyar dolara getirmek lazım. İhracatımızın da en az 1 milyar dolara ulaştırılması gerekiyor" dedi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da yaptığı konuşmada, OSB'nin gelişimi konusunda bilgiler verdi. Budak, OSB'den yapılan sınai faaliyetlerde büyümeler kaydedildiğini ifade etti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesinin bu seçimle tarihi bir gün yaşadığını ve yönetimde müteşebbislerin de olmasının çalışmaları daha da kolaylaştıracağını ifade eden Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.Vali Öztürk tarafından seçilen OSB'nin ilk Divan Kurulu ise Divan Başkanı Ali Eroğlu Divan Katip Üyeleri İsmail Volkan ve Rasim Feyzan Doğu'dan oluştu.

CAN HAKAN KARACA'NIN LİSTESİ KAZANDI

Divan seçiminin ardından Divan Başkanı Ali Eroğlu'na sunulan 2 liste ile seçime gidilen AOSB Müteşebbis Heyet seçiminde beyaz listeyi oluşturan Can Hakan Karaca'nın listesi

kazandı. Karaca'nın listesinde Ali Bahar, Abdullah Erdal Konya, Fatih İncir, Mustafa Ergün, Mustafa Gizli ve Hasan Ali Gönen yer alırken Tahsin Aksoy liderliğindeki Sarı Liste ise Ramazan Atılgan, Rüstem Kesgi, Salih Çağlayan, Atıl Pekşen, Hakan Katı ve Çetin Keskin'den oluştu.

KARACA; " CİDDİYETLE YAPILACAK BİR GÖREV ÜSTLENDİĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ."

OSB Mütevelli Heyeti'nde OSB'de faaliyet gösteren sanayicilerin de yer alması için önemli çalışmalarda bulunan ve aynı zamanda Organize Sanayici ve İş Adamları (OSİAD) Başkanlığı görevini de yürüten sanayici Can Hakan Karaca, seçim sonrası yaptığı açıklamada, bunun bir hizmet yarışı olduğunu belirtti, seçime katılan diğer listede yer alan sanayicileri de kutladı. Can Hakan Karaca, "7,5 yıldır sanayicilerin AOSB Mütevelli Heyeti'nde temsili için uğraştık. Mütevelli heyette yer almış olmamızın asıl amacı, sanayicilerimizin istikbaliyle ilgili güzel kararlar almak içindir. Biz bunun ciddiyetle yapılacak önemli bir görev olduğunun bilincindeyiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Çetin Osman Budak Sebahattin Öztürk Hakan Karaca Yerel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title