Haberler

Ortaca AK Parti Divan Toplantısı

AK Parti Ortaca İlçe Teşkilatı, aylık ilçe divan toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.

AK Parti Ortaca İlçe Teşkilatı, aylık ilçe divan toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.

Toplantıya AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Şadi Pirci, İlçe Koordinatörü Erkan İnan, İlçe Başkanı Mesut Yazan ile Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle ve Köy Temcilçileri, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis Üyesi ile partililer katıldı.

Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan;

"2014 yılı yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Bizim seçim anlayışımız bir seçimin bitmesi; diğer seçimin başlaması olduğu için, seçim zamanı açtığımız seçim büroları değildir. Biz halkımıza sürekli hizmet veren ve anlayışımız hizmet olan bir siyasi partinin ve geleneğin temsilcileriyiz. Son dönemlerde yaptığımız ev ve mahalle toplantılarında önümüze 2B ve Muğla'nın il oluşunun 100 yılı dolayısı ile bize hediye edilen büyük şehir soruluyordu. Artık son günlerde sadece bölgesel sorunlar değil, ülke sorunları ve ülkenin tarihinde, geçmişinde saygı duyulduğu ve dönülüp, İsrail'le karşı karşıya geldiğimizde kaos olur; bu ülke batar diyenlere karşı İsrail'in Türkiye'den özür dilediği günlere geldik. Böyle bir siyasi partinin Başbakanın ve Genel Başkanın arkasında çalışmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 'Van minute' hadisesi ile başlayan süreçte muhalefet liderleri İsrail ile karşı karşıya geldiğimiz zaman, bizim terörle yaptığımız mücadelede İHA'yı elimizden alır, istihbarat bilgilerini bize vermez ; uluslar arası ilişkilerimiz altüst olur ve batarız dendiği günde dimdik duran Başbakanımız dünya tersine dönse bile İsrail özür dilemez dendiği günlerden özür diler hale geldi. Dün Başbakanımız Eskişehir'de çok güzel bir konuşma yaptı. "Benim ecdadım verdiği hiçbir karardan geriye dönmedi; bizde o ecdadımıza yakışır bir şekilde o aldığımız kararlardan geri dönmedik ve dönmeyeceğiz.

Özür dilemek yetmez, bundan sonra eğer görevlerini yerine getirmediği sürece ilişkilerimiz normalleşmez. İşte Türkiye yıllardır bu günleri gerçek manada lider olma günlerini hayal etti ve bu hayaline kavuştu. Ortadoğu'nun değil dünyanın liderinin arkasında siyaset yapıyoruz. Dün eleştirilen her konuya bugün buda iyi oldu ama o ya da bu şekilde olsaydı daha iyi olurdu denildiği günlere geldik. Bu ülke hedefini 2023 dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline gelme olarak koydu.

Anadolu'ya girişimizin 1071 dünya lideri olma yoluna koydu. Hedeflerimizde sapma olmadığı gibi, hedeflerimizin önünde gidiyoruz. Bu aynı şekilde Ortaca'da da son aylarda yaptığımız çalışmalarda verimini almaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Ocak Ayı'nda en çok üye yapan ikinci ilçe olduk. Şubat Ayı'nda da en çok üye yapan birinci ilçeyiz. Bu çalışmalarımızda ben değil, biz olarak destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Sebahi Yılmaz da; "AK Parti kurulduğunda sayın Başbakan iktidara geldiğinden bu yana Başbakanımızın dediği gibi, gücümüz millet; işimiz hizmet noktasında biz hizmete dayalı bir partiyiz. İdeolojik yapılarla bağlantılı değiliz. Onun için biz millete hizmet etmek zorundayız. Köylerde ve bazı mahallelerde oylarımız düşük olabilir ama AK Parti'nin oylarımız düşük diye insanları cezalandırma gibi bir düşüncesi yoktur. Biz hizmetimizi devam ettirmek zorundayız; ne kadar hizmet edersek o kadar güçleniriz. İsrail konusunda kısaca değineceğim.

İsrail kuruldu kurulalı daha hiçbir devletten milleten özür dilememiştir. Başbakanımızın dik duruşu sayesinde Türkiye'nin bu kimliği noktasında özür diledi ve Türkiye'nin isteklerini yerine getirdi. Türkiye'nin koymuş olduğu üç maddeye de uydu. Şehitlere tazminat ödenmesi ablukanın kaldırılması ve özür dilemesiydi bunlar oldu. Bize düşen görevde partimizin arkasında layıkıyla hizmet etmektir. Hizmet noktasında yapılacak bir şeyler varsa biz insanları madur etmeden en iyi şekilde yerine getireceğiz" dedi.

Konuşmalar sonunda partiye kayıt olanlar adına temsili olarak Ercan ekiz ve Oğul Şahan Aslaner'e rozet takıldı. Divan toplantısının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Mesut Yazan;

"Köy ve Mahalle Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile her ayın sonunda ve başında bu tür toplantıları yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaları değerlendirip, İl Başkanlığı'na bilgi veriyoruz. Basına kapalı olarak

gelecek ay neler yapacağımızla ilgili görüş ve destek alıyoruz. Toplantılarımızda herkez bir beyan edip, istişare ediyoruz. Yapacaklarımız ile ilgili her ay yapıyoruz. Teşkilat başkanı teşkilatlanma ile ilgili, seçim işleri başkanıda seçim işleri ile ilgili ve sandık kurulları için yapılanları anlatıyor. İl Genel Meclisi Üyesi Köylerde yapılan yatırımları anlatıyor" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye İsrail Ortaca Yerel Haberler

title