Haberler

Ordu EML, Elleri Sevgiyle Birleştiriyor

Güncelleme:

Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi "Sevgiyle Birleşen Eller" adıyla başlattığı proje kapsamında hizmetlerini sürdürüyor.

Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, "Sevgiyle Birleşen Eller" adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, toplum yararına yapmakta olduğu başarılı hizmetlerini sürdürüyor.

2011 yılında uygulamaya başlanan "Sevgiyle Birleşen Eller" projesi çerçevesinde, Merkez Şahincili Mahallesi'nde eski bir gecekonduda kötü şartlar altında yaşamını sürdüren Nazmiye KIRCA isimli yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşın evini, hayırseverlerin malzeme ve eşya desteğiyle baştan aşağı yenileyen Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, bu kez de Perşembe ilçesi Yazlık köyündeki üçüz ninelerin evinin yapımına katkıda bulundu.

Perşembe'nin Yazlık köyünde oturan ve bir süre önce katıldıkları televizyon programında evlerinin yapımı konusunda yardım talep eden Emriye, Hayriye ve Hacer Sarı isimli üçüz ninelere, Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Ordu Valiliği ve Perşembe Kaymakamlığı'nca yaptırılmakta olan yeni evlerinin bazı ihtiyaçları Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin "Sevgiyle Birleşen Eller" projesi çerçevesinde karşılandı.

"Sevgiyle Birleşen Eller" projesinin örnek bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Gökhan Melikoğlu, projenin amacıyla ilgili şu bilgileri verdi;"Ordu Teknik ve Endüstri

Meslek Lisesi olarak, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi insanların oturduğu evlerin bakım ve onarımını yapmak suretiyle yaşam standartlarını yükseltmek ve sıkıntılarını azaltmak, öğrencilerimizin pratik eğitimlerini gerçek hayatta uygulama yaparak almalarını sağlamak, öğrencilerimizin yaşayarak ve uygulayarak gerçek hayatı öğrenmelerini sağlamak, el becerilerini geliştirmek, öğrencilerimizin topluma faydalı hizmette bulunarak sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek ve toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmak amacıyla 2011 yılında 'Sevgiyle Birleşen Eller' adını verdiğimiz projeyi uygulamaya başladık" dedi.

"Sevgiyle Birleşen Eller" projesi kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Gökhan Melikoğlı, "Proje çerçevesinde ihtiyaç sahibi, dar gelirli vatandaşlarımızın kötü durumda olan evlerinin bakım, tamir ve yenileme çalışmaları yapılmaktadır. Bakım ve onarımı yapılacak evlerin malzeme ve eşya ihtiyacı hayırsever kişi veya kuruluşlardan temin edilmekte, işçiliğini ise okulumuz öğrencileri atölye pratikleri kapsamında yapmaktadırlar. Böylece aynı malzemeler kullanılmak suretiyle atölyede iş öğrenme yerine, gerçek hayatta uygulama yaparak, bir ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ve toplumumuza faydalı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Proje kapsamında, Perşembe'nin Yazlık köyünde yaşayan üçüz ninelerin evinin bazı ihtiyaçlarının da karşılandığını ifade eden Gökhan Melikoğlu, "Yürütmekte olduğumuz 'Sevgiyle Birleşen Eller' projesi kapsamında, Perşembe'nin Yazlık köyünde yaşayan üçüz nineler için Ordu Valiliği ve Perşembe Kaymakamlığınca yapımı sürdürülen ev inşaatının bazı ihtiyaçları okulumuz öğrencilerince yapıldı. Yine hayırsever kişi ve kuruluşlardan sağlanan malzeme ile evin mutfak dolabı, yemek masası, laminat yer döşemesi, portmanto 2 adet gardırop ve evin girişindeki ferforje korkuluğun yapımı ve montajı sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Okul olarak, sosyal sorumluluk duygusu içinde topluma faydalı hizmetleri sürdüreceklerini vurgulayan Gökhan Melikoğlu, "Sayın Valimizin Ordu'da önderlik ve rehberlik yaptığı birçok sosyal sorumluluk projeleri var. Bu projeler, çok başarılı bir şekilde yürütülmekte. Biz de okul olarak, kendi güç ve imkanlarımız dahilinde, sosyal sorumluluk anlayışı içinde, toplumumuza faydalı, yararlı hizmetlerde bulunmaya gayret ediyoruz. Sayın Valimizin sosyal sorumluluk projelerindeki gayret ve çabalarına bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek, projelerine maddi ve manevi anlamda destek olan Vali Orhan Düzgün'e, hayırsever kişi ve kurumlara, projeleri başarıyla yürüten öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacer Sarı Perşembe Ordu Yerel Haberler

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

Bakmadan Geçme

CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title