Haberler

Okula Desteklerinden Dolayı Başkan Türk'e Plaket

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz sınırları içerisinde bulunan Cengiz Topel İlköğretim Okulu Aile Birliği, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü makamında ziyaret ederek, okullarına verdikleri destekten dolayı plaket verdi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz sınırları içerisinde bulunan Cengiz Topel İlköğretim Okulu Aile Birliği, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü makamında ziyaret ederek, okullarına verdikleri destekten dolayı plaket verdi.

Ziyarette, Cengiz Topel İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Lütfi Akdan, Okul Aile Birliği Başkanı Nurcan Kalınlı Tok ve Okul Aile Birliği üyeleri yer aldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette söz alan Cengiz Topel İlköğretim Okulu Müdürü Akdan, belediye yönetiminin ve personelinin, okullarının bir ihtiyacında yanlarında olmasından ötürü büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Türk'ün eğitime büyük önem verdiğini dile getiren Akdan, "Benim daha önceki Güneykent ilköğretim Okulu Müdürlüğü görevim sırasında da sayın başkanımızın eğitim konusundaki çalışmalarını yakından takip etme şansım oldu. Kuşkusuz Akdeniz Belediye Başkanımızın eğitime ve çocuklara verdiği değer ve önem, belediyenin yönetilmesinde de kendisini çok olumlu biçimde gösteriyor. Biz de okul idaresi ve okul aile birliği üyelerimizin ortak kararıyla her dara düştüğümüzde bize yardımcı olan Başkanımız Sayın Fazıl Türk'e teşekkür etmek ve bir teşekkür plaketi takdim etmek istedik. Bundan sonra da başkanımızın desteğini yanımızda hissedeceğimize eminim" şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de plaketten dolayı okul idarecilerine ve Okul Aile Birliği'ne teşekkür etti. Eğitim kurumları söz konusu olduğunda kendileri için akan suların durduğunun üzerinde duran Türk, "Sadece bir ya da birkaç okul değil, sınırlarımız içerisindeki bütün okulların bakım-onarım, boya-badana, temizlik-ilaçlama gibi gereksinimlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizle sürekli güzel diyaloglar içerisindeyiz. Söz gelimi her yıl düzenlediğimiz çocuk şenlik ve festivallerine çocuklarımızın katılımını sağlıyoruz. Çevre bilinci geliştirmek adına öğrencilerimizle birlikte temizlik kampanyaları yapıyoruz. Çocuklarımızı her yönden yaşama hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

"BİR TOPLUMUN GELİŞMESİ VE ÇAĞDAŞLIĞA ULAŞMASININ İLK KOŞULU EĞİTİMDİR"

Eğitimin ve eğitim kurumlarının sadece bireyin kendisi için değil, aynı zamanda toplum için de son derece önemli olduğuna dikkat çeken Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir toplumun gelişmiş ve çağdaş ülkelerin seviyesine ulaşabilmesinin ilk koşulu eğitimdir. Eğitimsiz bir toplumun bu şansı yakalama imkanı yoktur. Bizim bu dönemde 8 yeni belediyenin katılması nedeniyle nefes alması daha da zorlaştı. Açıkçası bağlanan beldelerin geçmiş borçları İller Bankası tarafından otomatik olarak kesildiği için hizmet üretmekte zorlanıyoruz. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen okullarımıza gerekli özeni göstermeye bundan sonra da devam edeceğiz. Ben bu plaket için sizlerin şahsında öğrencisinden öğretmenine, velisinden idarecisine kadar tüm Cengiz Topel İlköğretim Okulu ailesine tekrar teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Topel İlköğretim Okulu Fazıl Türk Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title