Haberler

Öğretmenlere "Çevre ve Toprak" Semineri

TEMA Vakfı Samsun'da görev yapan 100 öğretmene "Çevre ve Toprak" konulu seminer verdi.
Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen seminere TEMA Vakfı Genel Müdürü Mehmet Serdar Sarıgül, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.

TEMA Vakfı Samsun'da görev yapan 100 öğretmene "Çevre ve Toprak" konulu seminer verdi.

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen seminere TEMA Vakfı Genel Müdürü Mehmet Serdar Sarıgül, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Koray Haktanır, TEMA Vakfı Samsun Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez ve öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Samsun Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, "Bugün burada 3 gün boyunca burada TEMA'nın temel misyonu olan toprak, çevre, biyolojik zenginliklerimiz ve Samsun'un doğal zenginlikleri konularında üniversitelerimizin öğretim üyeleri bize katkıda bulunacaklar. Samsun'daki TEMA çalışmalarında il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yanımızda oldular" dedi.

Çevre korumanın insanları ve bitkiyi korumak gibi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Günümüzde dünyada gelinen noktada bir taraftan kalkınmış ülkelerin çevreyi kirletmeleri, öbür taraftan yeryüzündeki doğal kaynakların paylaşımı konusunda köşe kapmaca görüşlere şahit oluyoruz. Her ne kadar böyle olsa da bizim kültürümüzde, tarihimizde ve genlerimizde var. Çevreyi korumak insanı korumak, bitkiyi korumak gibidir. Onlar olmadan insanlar yaşayamaz. Çevre acımasızca kirletiliyor. Hava kirliliğinin ölçümü konusunda ülkemizde güzel gelişmeler var. Ama ne yazık ki kirletenler kalkınmış ülkeler, bunun zararına ortak olanlar da bütün insanlar. İnşallah bu kirletmeleri yapan ülkeler daha çok dikkat ederler" diye konuştu.

Daha sonra TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, "Çevre ve Toprak" konusunda seminere katılan 100 öğretmene bilgiler verdi. Sarıgül, katılımcılara toprak ve toprak sorunları, başta Kızılırmak Deltası olmak üzere Samsun'da yaşanan yerel çevre sorunları, çevre eğitiminin önemi olmak üzere çevre ve doğayla ilgili konularda bilgi verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Sönmez Mehmet Serdar Mustafa Cora Samsun Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title