Haberler

Öğrencilere Kültürler Arası Değişim Programı Afs Anlatıldı

Türk Kültür Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının birlikte yürüttüğü kültürler arası değişim programı American Field Service (AFS), öğrencilere tanıtıldı.

Türk Kültür Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının birlikte yürüttüğü kültürler arası değişim programı American Field Service (AFS), öğrencilere tanıtıldı.

Türk Kültür Vakfı Bölge Koordinatörü Funda Özkan, Erkan Koleji öğrenci ve öğretmenlerine yönelik sunumunda, AFS'nin, kültürler arası farkındalığı, hoşgörüyü ve iletişimi geliştiren zengin öğrenme deneyimleri sağlamaya adanmış bir eğitim organizasyonu olduğunu belirtti. Derinlemesine düşünce ve rehberlik fırsatları ile birleşen ve yeni çevrelerde öğrenme fırsatı sunan AFS'nin, katılımcılarının gelecek için sağlam temeller kurmasına yardımcı olduğunu ifade eden Özkan, "Bu temeller, gerek akademik kariyer ve iş gücüne katılım gerekse daha büyük bir toplumun sorumlu ve hoşgörülü üyeleri olarak kendini göstermektedir" dedi.

1947 yılından bu yana faaliyet yürüten AFS'nin, kendilerini kültürler arası öğrenme tecrübelerine adamış öğrenciler, aileler, eğitimciler ve gönüllülerden oluşan dünya çapında bir öğrenci değişim programı olduğunun altını Funda Özkan, "Lise öğrencileri, AFS gönüllüsü ailelerin yanında 10 ay boyunca eğitimlerine devam ediyor. Hem o coğrafyanın kültürünü öğreniyorlar hem de yabancı dillerini geliştirmiş oluyorlar" diye konuştu.

102 ülkede aktif

Türk Kültür Vakfı Bölge Koordinatörü Funda Özkan, her yıl 12 binden fazla öğrenci ve öğretmene değişim olanağı sunan AFS'nin, 102 ülkede aktif faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"59'dan fazla ülkede ofisi olan, kar amacı gütmeyen ve dünya çapında uzman gönüllüler tarafından yürütülen programın 40 bin aktif gönüllüsü ve 750 çalışanı bulunuyor. AFS'de aday değerlendirme süreci iki aşamada yapılıyor. Birinci aşama yazılı değerlendirme; yani genel kültür ve genel yetenek testleri. İkinci aşama ise mülakat kısmı; yani toplu görüşme ve bireysel görüşme aşamalarıdır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Funda Özkan Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title