Haberler

Öcalan'ın Doğum Günü Kutlanmaya Başladı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Abdullah Öcalan'ın 65. doğum günü düzenlenen çeşitli kutlamalarla başladı. Kutlamalara katılımlar yoğun oldu.

Halfeti'de, Öcalan'ın özgürlüğüne vurgu yapmak amacıyla "Özgür Önderlik Özgür Kürdistan" şiarıyla düzenlenen doğum günü etkinlikleri başladı. Etkinliğe BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve İbrahim Ayhan, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve binlerce vatandaş katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ev sahipliği yapan kardeşi Mehmet Öcalan'ın alana gelişinden sonra program başladı. Meydanda "Ey Raqip" marşı eşliğinde "Amara ve devrim şehitleri anısına" saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından kitle "Biji Serok Apo" ve "Roj buna te piroz be ey serok" sloganları attı. TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker açılış konuşmasını Dimilki lehçesinde yaparak, Öcalan'ın doğum gününün tüm insanlığa kutlu olmasını diledi. Teker, "Önderliğimiz özgür olmadan biz özgür olmayız. Bu temelde direnişimizin yükselmesi tarihi önemde" dedi.

Konuşmaların ardından Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi Kadın Müzik Grubu sahne aldı.

Etkinlik esnasında alana girmek isteyen polis ile kitle arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı. Gerginlik, tertip komitesinin ve Mehmet Öcalan'ın araya girmesiyle büyümeden önlendi. Türkiye'nin değişik illerinden ve bölgeden katılımlar devam ederken, bugün Öcalan'ın doğduğu eve yürüyüş yapılıncaya kadar eğlencenin sabaha kadar süreceği öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdullah Öcalan Mehmet Öcalan Şanlıurfa Halfeti Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title