Haberler

Obb, Tuzelog'e Üye

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) projesi kapsamında ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’na imza attı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türk- İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) projesi kapsamında 'Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'na imza attı.

Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler işbirliğinde, İsveç-Kalmar Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Giresun Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen 'Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı TUSELOG' kapsamında gerçekleşen, 'Ordu Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı İmza Töreni ve Aile İçi Şiddeti Azaltma ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Programı' Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, İlçe Belediye Başkanları, programın Avrupa temsilcileri, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım, Bülent Civelek, Daire Başkanları, yöneticiler ve büyükşehir belediye çalışanları katıldı.

"AB ÜYELİĞİNE KATKIDA BULUNACAK"

Başkan Vekili Süleyman Tomakin imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bizler kurulan bu birliktelikleri ve sonuçlanan projeleri ülkemizin AB adaylık sürecinden itibaren daha yoğun bir şekilde yakından takip ediyor ve içinde yer almaya çalışıyoruz" dedi. Tomakin, şöyle konuştu: "Bugün dünya ülkeleri bölgesel ağlar ve birlikler kurarak dış ilişkiler, güvenlik ve adalet, serbest dolaşım, gümrük birliği, çevre koruması, eğitim, araştırma ve özellikle turizm konularında bir araya gelebilmektedirler. Bizler kurulan bu birliktelikleri ve sonuçlanan projeleri ülkemizin AB Adaylık sürecinden itibaren daha yoğun bir şekilde yakından takip ediyor ve içinde yer almaya çalışıyoruz. Bu birlikteliğin en önemli örneği de ülkemiz ve kentimiz için önemi her geçen gün artan Avrupa Birliği kapsamında yürütülen çalışmalar olduğunu vurgulamak isterim"

TUSELOG'U AVRUPA'DA 1700 BELEDİYE İMZALADI

Proje Koordinatörü Sosyal Strateji Uzmanı Ann-Sofie Lagercrantz'da bir açıklama yaparak görüşlerini dile getirdi. Lagercrantz konuşmasında Avrupa'da ki kadın-erkek eşitliği konusundaki örneklemelere vurgu yaparak, "Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nı imzalayan Bin 700 yerel yönetim mevcut" dedi.

Ann-Sofie Lagercrantz konuşmasını şöyle sürdürdü: "İsveç'in güneyinde oldukça küçük bir şehir olan Kalmar'dan geliyorum. 64 bin nüfusumuz var. 10 yılı aşkın çabalarım sonucunda Kalmar Belediyesi kadın ve erkek arasındaki eşitliği vurgulayan şartı imzalamış durumdadır. Çünkü bizim siyasilerimiz yerel demokrasinin düzgün bir şekilde oluşturulmasının çok önemli olduğu düşüncesindeler. Bu şartta yerel seviyede kadın ve erkek arasındaki toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında önemli bir araçtır. ve bu çabalarda yalnız kalmadığımızı bilmekte güzel. Bu projemiz çerçevesinde Ordu-Kalmar-Giresun ve Osmangazi Belediyeleri ile yapacağımız iş birliği çerçevesinin yapacağımız bu şartı imzalamaya karar vermiş illerdir. Bunu imzalayan Bin 700 yerel idarede ve Avrupa'nın farklı farklı yerlerinde mevcuttur. TUSELOG projesi çerçevesinde, üzerinde çalışmaya karar verdiğimiz alanlardan bir tanesi de aile içi şiddet. Aile içi şiddet yaptığımız bu eşleştirme çalışmasının ana maddesinden birini oluşturuyor."

Konuşmaların ardından Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı'nın imza törenine geçildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Proje ortağı olarak ta Sosyal Strateji Uzmanı ve Proje Koordinatörü Ann-Sofie Lagercrantz karşılıklı olarak imza atarak süreci başlattılar.

Günün anısına çektirilen toplu hatıra resminin ardından ise Ordu Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı İmza Töreni ve Aile İçi Şiddeti Azaltma ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konularında Jesper Jenssın ve Ann Sofie Lagercrantz, katılımcılara eğitim verdiler. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Giresun İsveç Yerel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title