Haberler

Niğde Osb'den Çevre Duyarlılığı

Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, OSB’nin çevreye duyarlı olduğunu ve maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını belirterek, OSB’nin Akkaya Barajı’nı kesinlikle kirletmediğini söyledi.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, OSB'nin çevreye duyarlı olduğunu ve maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını belirterek, OSB'nin Akkaya Barajı'nı kesinlikle kirletmediğini söyledi.

Son günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İl Müdürlüğü yetkililerinin birlikte yaptığı inceleme ve denetimlerden alnının akıyla çıktığını ifade eden Altunbaş şunları dedi: "ekiplerin atıksu arıtma tesisi girişinden ve çıkış son rögarından rögar tortuları da karıştırılarak aldıkları numunelerin analiz sonuçları; OSB'lerin sağlamakla yükümlü olduğu Tablo-19 standartlarının çok çok altında çıkmıştır. Bu da Niğde OSB'nin arıtma tesisinin yeterliliğini, kalitesini ve sürekliliğini bir kez daha ispat etmiştir" dedi.

Altunbaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"2013 Yılı yaz ayları atıksu ortalaması 1.800 m³/gün, kış ayları atıksu ortalaması 1.200 m³/gün olmasına rağmen; devam eden sanayi yatırımları ve 3 yıllık projeksiyon esas alınarak yapımına karar verilen AAT 2. ünitesinin ihalesi Mart ayında yapılmıştır. İhaleyi 1. ünitenin yüklenicisi ÇEVTAŞ A.Ş. çamur ve kurutma tesisi hariç 1 milyon 950 bin TL bedelle almıştır. Projeler Mayıs ayı içerisinde incelenmek ve onanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim edilmiştir. Saha çalışmaları başlamıştır. Bu yatırım için Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan 550 bin TL destek sağlanmıştır."

Atıksu arıtma tesisinin 2. Ünitesinin de Türkiye'de 2014 yılında geçerli olan mevzuata göre zorunluluk olmamasına rağmen ileri azot - fosfor giderimli AB standartlarında olacağını ve maksimum enerji verimliliği sağlayacağına dikkat çeken Altunbaş, "Niğde OSB'nin çabalarından ve bu çabaların resmi ispatı olan analiz belgelerinden de görüldüğü gibi Niğde OSB çevreye duyarlılığını titizlikle devam ettirmekte, maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Akkaya Barajı'nı da kesinlikle kirletmemektedir" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

organize sanayi bölgesi mustafa altunbaş niğde Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne? TBMM'ye Sunulan Kripto Para Düzenlemesi Detayları Açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title