Haberler

Nevşehir'de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Partisinin Laik Bir Hukuk Devletinin Teminatı Olduğunu Belirten AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, Parti Olarak Başörtüsü Meselesini Çözerek Türkiye'nin Gündeminden Çıkartacaklarını Söyledi.

Partisinin laik bir hukuk devletinin teminatı olduğunu belirten AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, parti olarak başörtüsü meselesini çözerek Türkiye'nin gündeminden çıkartacaklarını söyledi.

AK Parti Şubat ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı, Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıtvan Köybaşı, Mahmut Dede, İl Başkanı Ersan Erkut, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yalvaç, İl Genel Meclis Başkanı Metin Kayalap, belediye başkanları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, partisinin kuruluşundan bu yana Türkiye'de yeni bir siyaset anlayışını hakim kırmaya çalıştığını ve millet endeksli bir siyasi irade yansıttığını söyledi. Halka hizmet etmenin, hakka hizmet etmek olduğunu asla akıllarından çıkartmadıklarını ifade eden Ersan Erkut, "Artık siyasetin temelinde yalnız millet vardır, yalnızca egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu düşüncesi vardır. AK Parti sürekli olarak kendini yenileyen, geliştiren ve bunu halkına yansıtan, hizmetin ve icraatın adresidir. Siyasetin gayesi, artık belli bir kesimin menfaatlerini korumak, belli çevrelere çıkar sağlamak, sadece seçimleri kazanarak iktidara gelmek olmadığı gibi, siyaset hedefi itibariyle halka hizmet etmek, adaleti, refahı ve kalkınmayı herkes için sağlamaktır. İnsanımızın özgürlük ve mutluluğunu, ülkemizin itibarını, kalkınmasını geliştirmektir. AK Parti iktidarının genel anlamda yapmış olduğu tüm icraatlar, kısa zaman süreci içerisinde akılcı stratejik planlama ve yönetim anlayışı ile icraatlandırılmış ve olumlu neticeler alınmıştır. Tabiatıyla da halkımız tarafından ve dış ülkeler tarafından da genel kabul görmüş ve benimsenmiştir. Çünkü, AK Parti ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, konunun hassasiyetine göre sabırlı, dirayetli ve o kadar da kararlı tutumundan asla taviz vermemektedir. İnşallah AK Parti iktidarı ikinci döneminde de devrim niteliğinde büyük proje ve yatırımlara imza atarak, güncelliğini koruyan, halkımızın refahı, reel sektörün canlandırılması ve işsizlik gibi beklentiler noktasında da ciddi aşamalar kaydederek sorunları aşacaktır" dedi.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ AK Parti'nin, halkın temel hak ve özgürlüklerine kısıtlama getiren ve önemli problemlerden biri olan başörtüsü sorununu çözerek Türkiye gündeminden çıkartacağını vurgulayan İl Başkanı Ersan Erkut, bu konuda muhalefet partilerinin tutumunu sert bir dille eleştirdi. Başörtüsü konusunda kriz oluşturmaya çalışanlara, halkın gerektiği zaman gereken dersi vereceğini ifade eden Erkut, Türkiye'de sorun meydana getirmenin hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi. İl Başkanı Ersan Erkut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi bir halk ve özgürlükler rejimidir, bu açıdan laiklik farklı yaşam tarzları için özgürleştirici bir modeldir, toplumsal barış kuralıdır. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden ötürü suçlanmayacağı gibi hiç kimse devletin düzenini, dini inanç ve anlayışına dayandırmayı da zorlayamaz. Anayasamızın 2. maddesinin gerekçesinde de belirtildiği üzere laiklik, her ferdin istediği inanca ve mezhebe sahip olabilmesi, ibadetini yapabilmesi ve dini inançlarından dolayı diğer vatandaşlardan farklı bir muameleye tabi tutulmamasıdır. Kaynağını halkta bulan ve gücünü halktan alan AK Parti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin teminatıdır. Ama maalesef öyle siyasi partiler var ki, milletin gönlüne giremediği gibi, yıllara sair kabiliyetsizliklerini ve eksikliklerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu temel olgularını kendi tekellerinde görerek milletimize empoze etmek ve dayatmak gibi acımasızlığı yıllarca bu ülkenin sırtına yüklemişlerdir. 'Aman öldük, rejim elden gidiyor' gibi feryatlarla kurumlarımızı ve halkımızı birbirlerine düşürmeye çalışmaktadırlar" diye konuştu AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(MÖZ-YS-Y) 25.02.2008 14:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title