Haberler

Nazillili Aleviler Seçimlerle İlgili Açıklamada Bulundu

Alevi Kültür Derneği Nazilli Şubesi, 30 Mart yerel seçimleri öncesi açıklama yaparak kamuoyuna duyuruda bulundu.

Alevi Kültür Derneği Nazilli Şubesi, 30 Mart yerel seçimleri öncesi açıklama yaparak kamuoyuna duyuruda bulundu.

Yerel yönetimlerle ilgili seçim dönemi yaşanan süreçte Alevi Kültür Derneği Nazilli Şubesi olarak CHP meclis üyeliği için Nazilli CHP İlçe başkanlığına derneğin uygun gördüğü iki kişinin müracaat ettiğini ifade eden Dernek Başkanı Ali Haydar Yetim; "2009 seçimlerinde Alevi Kültür Derneği başkanlığı yaparken CHP'den 7. sırada seçildiğim belediye meclis üyeliği görevimi de belediye meclis üyesi arkadaşlarımla en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Türkiye genelinde bu süreçte genel merkezimiz tarafından 22 kişinin adı CHP genel merkezine vererek en uygun yerlerde yer almasını talep etmiştir. Fakat dernek üyesi bir kişi dahi listelerde yer almamıştır. Yani 22'de sıfır. Alevilerin bu kadar yoğunlukta yaşadığı bir ilçede de bu kadar güçlü bir örgüt olan Alevi Kültür Derneği göz ardı edilmiş, Aleviler yok sayılmıştır. Seçim sonucunda 30 Mart 2014 Pazar akşamı çıkacak olan iyi veya kötü seçim sonucundan yok sayılan, dışlanan Aleviler değil, öncelikle CHP İlçe Başkanı Ali Çankır ve yönetimi, Nazilli CHP Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut ile Genel Merkez sorumludur. Hiç kimse, olmasını hiç arzu etmediğimiz başarısız bir sonucu, mensubu olduğum, başkanlığını yaptığım, hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum Alevi toplumuna yüklemeye kalkmasın. Bu basın açıklamasını mevcut seçim sürecini etkilememesi için, kısa tutuyor, daha derin konulara hiç değinmeden, bu sorunları seçim sonrasına bırakarak sadece sorumluluğumuz gereği tarihi bir tespit olarak yapıyoruz" dedi.

'GENEL ANLAMDA CHP'YE OY VERİRİZ'

Nazilli'de 6-7 bin civarında Alevi olduğunu hatırlatan Başkan Haydar Yetim; "Çok ciddi bir şekilde oy potansiyelimiz var. Yani burada bakın sol partilere üye olan arkadaşlarımız ve düşüncesinde olan arkadaşlarımız var. Sağ da ise çok az oy veren arkadaşlarımız var. Bizim yani böyle bir genel yapımız var. Ama genel anlamda CHP'ye oy veririz, böylede bir gerçeklik var. Şimdi CHP bizi dışladı diye farklılık yapacak değiliz. Bizim için burada aslolan açıkça söylüyorum ki bir Savaş Tanrıverdi, bir Ferda Çağlar Erkut bir Ali Çankır falan değildir. Bizim için aslolan CHP'dir. Ben bu toplumun yine de aklı başında karar vererek oylarını vereceğini düşünüyorum. Çünkü bizim üyelerimiz ne yapacağını iyi bilirler. Onurlu duruşu da göstereceklerdir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferda Çağlar Erkut Türkiye Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title