Haberler

Musa Gökbel'in Çoban Ateşi Bodrum'da

Yaklaşık 15 ay önce "Çoban Ateşi" sloganı ile başladığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığının son durağı olan Bodrum'da bir sunum gerçekleştiren Musa Gökbel, Büyükşehir yasasının tuzaklarla dolu olduğuna ve bunun bir fırsata...

Yaklaşık 15 ay önce "Çoban Ateşi" sloganı ile başladığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığının son durağı olan Bodrum'da bir sunum gerçekleştiren Musa Gökbel, Büyükşehir yasasının tuzaklarla dolu olduğuna ve bunun bir fırsata çevrilebileceğini anlattı.

OASİS Kültür Merkezinde yaklaşık 500 kişinin katıldığı ve Musa Gökbel'in yaklaşık 2.5 saat kürsüde konuşarak Büyükşehir Yasasını anlattığı sunumda oldukça ilginç anlar yaşandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel oldukça profesyonel hazırlanmış bir sunum gerçekleştirdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel salona girmeden önce 6 aylık çalışma fotoğraflardan oluşan bir klip izlendi. Siyasi toplantılarda sunuculuk yapan Aydın Öncel'in Musa Gökbel'i salona davet etmesiyle salon alkıştan inlerken Gökbel 'in ise çok heyecanlı olduğu gözlendi. Önce annesinin yanına giderek alnından öptü. Salonun sağ tarafına selam vermeden kürsüye geçince, yardımcıları tarafından salonun sağ tarafını da selamlaması konusunda uyarılan Gökbel, salonun sağ bölümündekileri de selamladıktan kulise çıktı. Gökbel'in sunumuna CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP'li Belediye Başkanları Mehmet Kocadon, Mehmet Dinçberk ve İbrahim Çömez katılmazken, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan sunumun başlamasının hemen ardından salona geldi ve sunumun sonuna kadar izledi. Bodrum Belediye Başkan aday adayları Dr.Kerim Çangır, Nuran Yüksel, Erman Aras, Durmuş Ali Öztürk ve sunumdan iki saat önce CHP'den istifa ettiğini açıklayan Ümit Baltutan ile birlikte CHP geçmiş dönem ilçe başkanları, Osman Öneş, Duran Öztürk ve Okan Özsu'da salonda yerlerini aldılar.

Büyükşehir yasası ile ilçe belediyelerinin tüm yetkilerinin alınacağını vurgulayan ve konuşmasını bu yönde sürdüren Musa Gökbel siyasi yaşamını ve başkan olması durumunda neler yapacağını anlattı.

Projelerinin çoğunlukla ekonomi üzerinde yoğunlaştıran Gökbel, sert siyasi mesajlar da verdi. Özellikle önseçim yönteminin uygulanmasını, aksi durumda Büyükşehir Belediye Başkanlığının kaybedileceğine de dikkat çekti. Büyükşehir için aday adayı olan diğer arkadaşlarından çok daha hazırlıklı olduğunu ve Muğla'nın tüm köylerini, mahallelerini adım adım gezdiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanlığını rakiplerine açık ara fark atarak kazanacağını iddia etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel neden 13 Kasım Çarşamba gününde bu sunumu yaptığını da çok ilginç ve çarpıcı bir şekilde açıkladı. Gökbel bu günü Muharrem ayının 10 olması nedeni ile seçtiğini ve bu özel günde birçok önemli olay olduğunu söyledi. Muharrem ayının onunda Kerbela ve Nuh'un gemisinin karaya oturduğu gün olduğunu, Musa Peygamberinde yine Muharrem ayının onunda Kızıldeniz'i yararak firavundan kurtulduğunu anlattı. Bu açıklamaların sonunda ise söylediği cümle çok çarpıcıydı; Gökbel "Ben Musa'ysam, sizler de benim asam olun" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel'in konuşmasının en çarpıcı bölümlerinden biriside, geleceğe yönelik projesiydi. Gökbel, Başkan olduğunda ilk bir buçuk yıl içinde belediyede çalıştırdığı gençler arasından öne çıkan 25 tanesini kalan üç buçuk yıl süreyle hem belediyecilik, hem de siyasi açıdan eğiteceği ve bir sonraki seçimlere hazırlayacağını söyledi. Aday adaylığı süresince üniversiteli gençlerin de gönüllü olarak yanında mücadele ettiklerini de sözlerine ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel konuşmasının her bir bölümünde kimi zaman sert, kimi zamanda esprili bir şekilde eleştirilere de yer verdi. Gökbel Genel Başkan'dan, Genel Başkan Yardımcılarına, Bodrum Belediye Başkanlığı için bir araya gelen beş aday adayından, Mehmet Kocadon'a, BODTO seçimlerinde yaşananlardan, seçimleri kazananlara da, kaybedenlere de eleştirilerini sıraladı. Gökbel konuşmasında sık sık Genel Başkanıma güveniyorum demesi de oldukça dikkat çekiciydi.

İyi bir konuşmacı olarak bilinen Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel iki buçuk saat boyunca hiç ara vermeden konuşurken, salondan pek azı dışında ayrılan olmadı. Yaklaşık üç saat süren sunumun sonunda oldukça mutlu olduğu gözlendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, Muğla'nın her noktasını ziyaret eden ve Büyükşehir yasasını "Ödül mü, Ceza mı" başlığı altında anlattı. Eşi Sevil Gökbel, Musa Gökbel'in Bodrum sunumunda da yine yanı başında ve konuşmasını başından sonuna kadar gözünü kırpmadan izlerken, eşine olan güveni ve sevgisi de gözlerinden okunuyordu.

Konuşmasının sonunda ise izlemeye gelenlerin büyük bir bölümünün Muğla Büyükşehir adaylığı için önseçim olmaması durumunda Musa Gökbel'in nasıl bir tavır takınacağı konusunu konuşuyordu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Bodrum Aydın Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title