Haberler

Malatya Belediye Başkanı Çakır, İftar Verdi

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi.

Bir restorandaki iftar programı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli'nin ettiği duayla başladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Muharrem ayının önemine işaret ederek, "Babanızın katilini bile görseniz yanından geçeceksiniz. O'na bulaşmayacaksınız', denilen bir aydayız. Bu mübarek ayın hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, Hazreti Hüseyin'in haksızlığa karşı çıkışı temsil ettiğini belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye'de hiçkimsenin Müslüman'ı Müslüman'a kırdırma oyununa alet olmadığını ifade etti.

Ahmet Çakır da muharrem ayının önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Bu tür birlikteliklere ihtiyacımız var. Bu ay İslam tarihi boyunca birçok olayın vuku bulduğu önemli bir ay. En önemli olaylardan biri de bize hala aynı matemi yaşatan Kerbela Olayı'dır. Bizler bundan ders çıkarmalıyız. İslam coğrafyasının birçok noktasında hala Kerbelalar yaşanıyor. Bizim bu bilinçle hareket etmemiz, bunlara fırsat vermememiz gerekmektedir. Bu vesileyle milletimizin ve bütün İslam aleminin Muharrem aylarını tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum."

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül de Hazreti Peygamber'in Muharrem ayı için Allah'ın ayı dediğini belirtti.

Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, son zamanlarda Türkiye dışında, bölgede oynanan birçok oyun olduğunu belirterek, "Bu oyunları ülkemize taşıma noktasında bazı faaliyetler bulunmakta. Milletimiz, halkımız bu oyuna gelmeyecektir. Biz binlerce yıldır kardeşçe yaşıyoruz. Bizleri bir araya getiren Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan da "hangi mezhepten olursa olsun Hazreti Peygamber'in takipçilerinin iftarı paylaşmalarının birliğe, beraberliğe katkı sağlayacağını" kaydetti.

İftara Vali Vekili Sait Kurnaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmuz Şat, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Sıtkı Akgül, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Yüksel Çakır Ahmet Çakır Ak Parti Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title