Haberler

Muğla Tarımına Geka Desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Türkiye'ye adını turizm ile ezberleten Muğla'nın tarımsal alanda da büyük bir üretime sahip olduğunu belirtti.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Türkiye'ye adını turizm ile ezberleten Muğla'nın tarımsal alanda da büyük bir üretime sahip olduğunu belirtti.

Temmuz ayı başında GEKA tarafından açıklanan mali destek programı kapsamında Muğla tarımına katma değer kazandırmak istediklerini belirten Aydıner, özellikle tarımsal amaçlı kooperatiflerin GEKA'ya proje sunmalarını istedi.

Katma değeri yüksek ve ılıman iklim bitkilerinin üretiminde önemli bir potansiyele sahip olan Muğla'nın özellikle organik tarım faaliyetleri için önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını belirten GEKA Genel sekreteri Aydıner, "Tarım alanlarının %44'ünün meyve, yüzde 9'unun ise sebze alanı olan ilde geniş ormanlık alanlar da önemli bir tarımsal girdi sağlamaktadır. Zengin florası, Türkiye'de markalaşan bal üretimi, zeytinyağı, narenciye üretimi, kültür balıkçılığı ile Muğla nitelikli tarımsal üretimini katma değere dönüştürecek fırsatı beklemektedir. Ajansımızın açıklamış olduğu Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı, Muğla'mızın tarımsal ürünlerinin işlenmesi ve bu yolla katma değerinin artırılması noktasında Muğla için bir fırsat ortaya koymuştur. Bu program sayesinde işlenmiş ürünlerini ile yurtiçi ve yurtdışı rekabet edilebilirliği yüksek ve kalitesi ile markalaşmış bir Muğla hedeflenmektedir. Muğla'daki 200'ü aşkın kar amacı gütmeyen Tarımsal Amaçlı Kooperatif, birlikler ve KOBİ'ler ilin kalkınmasında rol alacaklardır. Açıkladığımız Mali Destek Programının öncelikleri, katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı veya katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi olarak belirlenmiştir" dedi.

Aydıner sözlerine şu şekilde devam etti; "Projelerde güdülecek olan amaç Muğla ilinin gıda ve içecek imalatı alanında faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının katma değer üretme ve kalite düzeylerinin artırılmasıdır. Bu kapsamda kullanıma hazır meyve-sebze üretimi; yerel ve geleneksel gıdaların özelliklerinin korunarak, modern yöntemlerle dondurulmuş gıda formunda üretimi gibi yöntemlerin kullanılması desteklenecektir. Bunun yanı sıra patent ve faydalı model tescilli gıda ürünlerinin ticarileştirilmesi, akıllı ambalajlama yöntemleri ile ürünlerin paketlenmesi, ulusal/uluslararası kalite standartları ile uyumlu olarak üretim yapılması için gerekli teknik altyapının geliştirilmesi gibi proje konuları da program önceliklerine uygun olarak geliştirilebilecektir. Ayrıca meyve ve sebze atıklarının, yüzey kültür fermantasyonu ile değerli ürünlere dönüştürülebilmesi, bu atıkların kozmetik ve kimya sektöründe değerlendirilmesi vb. örnek proje konuları olarak gösterilebilir. Lojistik açıdan güçlü, diğer sektörleri besleyebilecek tarımsal üretime sahip, pazarlama ve ihracat konusunda güçlü potansiyeli olan Muğla ilinin öne çıkan özellikleri doğrultusunda program rehberlerinde yer alan bilgiler ve öncelikler baz alınarak yukarıda belirtilen proje örnekleri geliştirilebilmektedir" dedi.

"Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı"na uygun başvuru sahiplerinin KOBİ'ler, Kar Amacı Gütmeyen Tarımsal Amaçlı Kooperatifler ve Birlikler ile Ticaret Borsaları olarak belirlenirken Muğla için geliştirilen projelerin Muğla il merkezi dışında kalan yerlerde uygulanabileceğini ifade eden Aydıner, programa son başvuru tarihinin 7 Eylül 2012 olduğunu söyledi. Aydıner, "Potansiyel başvuru sahipleri Program hakkındaki tüm soru ve önerilerini tds@geka.org.tr mail adresine gönderilebilecekleri gibi 0258 371 88 44 numaralı telefondan da detaylı bilgi alabilirler. Bunun yanında GEKA Muğla Yatırım Destek Ofisi Muğla ilimizde bulunan potansiyel başvuru sahipleri için ilk durak olma özelliğine sahiptir. Programlar ile ilgili tüm bilgilere Ajansın www.geka.org.tr internet sitesinden de ulaşılabilir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Ege Türkiye Muğla Yerel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title