Haberler

Mudanya'daki Tekel Parkı Hazine'ye Devrildi

Mudanya ilçesinde, Hükümet Konağı, Atatürk Anıtı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşım İşletmeciliğinin (BURULAŞ) otopark olarak kullandığı İskele Meydanı’ndaki eski Tekel binasını kapsayan 3 bin 723 metrekarelik alan, Maliye Bakanlığının Bursa Valiliğine gönderdiği yazıyla Hazine'ye devredildi.

Mudanya ilçesinde, Hükümet Konağı, Atatürk Anıtı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşım İşletmeciliğinin (BURULAŞ) otopark olarak kullandığı İskele Meydanı'ndaki eski Tekel binasını kapsayan 3 bin 723 metrekarelik alan, Maliye Bakanlığının Bursa Valiliğine gönderdiği yazıyla Hazine'ye devredildi.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, yazılı açıklamasında, belediyenin 31 Ocak 2014'e kadar arsada herhangi bir işlem yapmaması nedeniyle arsanın hazineye teslimi için Valiliğe Hazine Dairesi tarafından bir yazı gönderildiğini bildirdi.

Bakanlığın aynı yazıyı İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ile Mudanya Belediye Başkanlığına da bilgi amaçlı gönderdiğini aktaran Su, burada büyük bir olasılıkla Hükümet Konağı inşaatının başlayacağını ve bunun yapılması için İçişleri Bakanlığının bu alanı 2015 yılı yatırım programına aldığını belirtti.

Su, şu anda görevde bulunan belediyenin arsaya 10 gün içinde tabela asmasının bir anlamı olmadığına işaret ederek, "Ne eski belediye ne de şimdiki belediye burası için hiçbir adım atmamış. Şimdi verilen süre doldu. Buranın tahliyesi gerekir. Hazine'ye devir yazısı Kaymakamlık makamına gelmiştir" ifadesini kullandı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da şunları kaydetti:

"28 Ocak 2015 tarihine kadar BURULAŞ'tan belediye olarak otopark kirası alıyorduk. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından bize gönderilen yazıya kadar tahsis amacına yönelik her türlü görevimizi yerine getirdik, projelerini hazırladık ama gelen bu yazıyla hayal kırıklığı yaşadık çünkü burası için yapılan projenin uygulamasını yapıp kendi imkanlarımızla çok amaçlı kültür merkezi olarak temelini atacaktık. Bununla ilgili haklarımızı öğrendik ve danışmanlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü dahil gerekli yerlere itirazlarımız yapıldı, yazılarımız gönderildi, sonucu bekliyoruz. Umarım en kısa sürede sonuçlanır. Buraya projemizi gerçekleştirmek üzere devam edip Mudanyalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti İsmet Su Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title