Haberler

Miraç Kandili

AK Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu, CHP İl Başkanı Karslıoğlu ve DÜ rektörü Prof.Dr.Şerifoğlu, Miraç Kandili bir dolayısıyla mesaj yayımladı.

05.06.2013 - AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu ve Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Miraç Kandili dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Kaşıkoğlu, mesajında, mübarek Üç ayların içinde yer alan Miraç Kandili'nde inancın, bağlılığın, samimiyetin ve amellerin yenilendiğini belirtti.

"Miraç Kandiliyle aile bağlarımızı, anne ve babamızla, yavrularımızla ilişkilerimizi, komşularımızla olan bağlarımızı yenileriz, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştireceğimizi biliriz" diyen Kaşıkoğlu, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimizin Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandilinin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyoruz. AK Parti olarak bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamız ve bütün alem-i İslam'ın mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin milletimizin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın yüksek değerlerle miracına; huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyoruz."

-CHP İl Başkanı Karslıoğlu

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu da mübarek 3 ayların yaşandığı dönemde, Miraç Kandili ile çok özel bir geceye ulaşacak olmanın mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Hz. Muhammed (SAV)'in bu gecede Allah'ın huzuruna yükseldiğini kaydeden Karslıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu kutsal yolculuk, sınırsız bir yükseliştir. Bütün dünyevi duygulardan sıyrılmanın, Allaha saf bir şekilde kulluk etmenin yolunu göstermiştir. Miraç Kandili gibi özel gün ve geceler, sen ben kavgasının ve her türlü ayrımcılığın ve dışlamanın ortadan kalkması, gönül dünyamızda huzura, insani ilişkilerimizde olgunluğa, toplum hayatında barış ve esenliğe erişebilmesinde büyük bir önem taşımaktadır. Kutsal günlerimizde yaşanan sevgi, hoşgörü ve paylaşımların, barış, dostluk, kardeşlik duygularına katkı sunması dileğiyle, tüm İslam aleminin ve Düzce'li hemşerilerimin Miraç Kandilini kutlarım."

-DÜ Rektörü Şerfioğlu

İslam alemi olarak mukaddes gün ve gecelerin en hayırlılarından olan Miraç gecesini bir kez daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamakta olduklarını belirten DÜ ektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, şöyle devam etti:

"Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandil'imizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor ve dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandilini kutluyoruz." - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Metin Kaşıkoğlu Kandil Dağı Ak Parti Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title