Haberler

Minikler 'Trafik'te Terledi

Adana'da 'Trafik Haftası' kutlama ekinlikleri kapsamında düzenlenen; 'Trafik Bilgi Yarışması'nda 60 okuldan toplam 180 öğrenci trafik bilgisiyle yarıştı.

Adana'da ' Trafik Haftası' kutlama ekinlikleri kapsamında düzenlenen; 'Trafik Bilgi Yarışması'nda 60 okuldan toplam 180 öğrenci trafik bilgisiyle yarıştı. Finale ise sadece 6 okul kalabildi.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimdeki öneminin vurgulanması, kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını arttırmak amacıyla kutlanan; 'Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası' etkinlikleri devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen; 'Trafik Bilgi Yarışması' büyük çekişmeye sahne oldu. Merkez ilçelerde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren 60 ilköğretim okulundan toplam 180 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmaya Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Salonu ev sahipliği yaptı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Bürosu'ndan Başkomiser Adem Nacar, Saadettin Ulu, Muzaffer Ertürk, Hüseyin Şapkalı ve Meltem Gezeravcı ile Gazi İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Kamil Görhan, yarışma öncesinde AESOB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Barışık'ı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Ziyarette Kazım Barışık'a 'Trafik Bilgi Yarışması'na katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür edilirken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Barışık da, söz konusu yarışmada görev alan eğitimci ve görevli trafik polislerine başarı dileğinde bulundu.

Öte yandan, 'Trafik Bilgi Yarışması'na her okulu temsilen 3 öğrenci katılırken, gruplara trafik kuralarıyla ilgili konuları içeren 15'er soru soruldu. Eşitlik durumunda ise 4 soru daha sorularak, toplam 19 soruda en fazla doğru cevabı vererek finale kalan 6 okul tespit edildi.

Buna göre, 2011 Trafik Bilgi Yarışması'nda finale kalan okullar, 7 Mayıs Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak yarışmada birincilik için ter dökeceği belirtildi. Dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verileceği kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Trafik Haftası Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title