Haberler

Milletvekili Pelin Gündeş Bakır Hataylı Mültecileri Ziyaret Etti

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Göç, Mülteciler ve Yerinden Edilmiş İnsanlar Komisyonu Üyesi ve AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Hatay'daki Suriyeli Mültecileri ziyaret etti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Göç, Mülteciler ve Yerinden Edilmiş İnsanlar Komisyonu Üyesi ve AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Hatay'daki Suriyeli Mültecileri ziyaret etti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin kaldığı Altınözü Konaklama Merkezi, Yayladağı Tekel Konaklama Merkezi ve Yayladağı YİBO Konaklama Merkezi'ni ziyaret eden Pelin Gündeş Bakır, yetkililerden Suriyeli mülteciler hakkında bilgi alarak, kamplarda incelemelerde bulundu.

Gündeş Bakır, ilk olarak Altınözü Konaklama Merkezi'ndeki sosyal alanları gezerek, Suriyeli misafirler ile sohbet etti. Suriyeli ailelerin kaldıkları bölmelere tek tek girerek yerinde inceleme yapan Gündeş Bakır, konaklama merkezindeki sosyal alanlar kapsamındaki kreşleri, okulları ve 50 yataklı sahra hastanesini de gezdi.Daha sonra protokol çadırında Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat eşliğinde basına kapalı olarak Suriyeli temsilcilerle görüştü.

Altınözü kampından sonra Yayladağı Tekel Konaklama Merkezi ve Yayladağı YİBO Konaklama Merkezine geçen Pelin Gündeş Bakır,

çadır kent sakinlerine sağlanan, okul, cami, sağlık merkezleri, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, verilmekte olan dikiş, nakış, elişi, seramik,Türkçe kurslarını ziyaret etti.

Gündeş Bakır ziyaretlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

" Suriye'de yaşanan kaosla birlikte binlerce kişi evinden yurdundan oldu. Türkiye,sınırlarını Suriye'li sığınmacılara açtığı için uluslararası toplum tarafından takdir ediliyor. Hükümetimizin, Suriye'li sığınmacılara,en iyi şartlar içinde yaşamaları için, tüm imkanları sağladığını gözlemledim. Kamplarda yaşayan Suriye'li kardeşlerimizin yüzlerinin güldüğünü ve Türkiye'de kendilerini evlerinde hissettiklerini müşahede ettim. Yüzbinlerce vatandaşını mülteci konumuna düşüren, kendi halkına, hedef gözetmeksizin, TNT yani patlayıcı, vida, fren diski dolu fıçıları uçaklardan fırlattıran, her gün yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan, her gün yüzlerce vatandaşını da tutuklayan bir rejimin daha uzun süre ayakta kalması mümkün değildir. Suriye'de kritik eşik çoktan aşılmıştır. Uluslararası toplumu Suriye'deki krize daha fazla duyarlı olmaya ve acil olarak harekete geçmeye çağırıyorum. Esad'ı, demokratik bir geçişe zorlayabilmek için, Rusya ve Çin'le en kısa sürede masaya oturularak diyalog içinde bir çözüme ulaşabileceğimize olan inancım tamdır."

Gündeş Bakır son olarak, Hataylı esnaf ve sivil toplum kuruşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyeti kabul ederek, Hatay'da, Suriye'deki insani kriz sebebi ile ortaya çıkan sorunlar hakkında bilgi aldı.

(SK)

17.11.2012 17: 39: 18

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pelin Gündeş Bakır Yayladağı Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title