Haberler

Mezuniyet Öncesi Buruk Piknik

Kütahya’nın Simav Meslek Yüksek Okulu İşletme Yönetimi Bölümü 2. Sınıfında okuyan Simavlı 2 öğrenci, ailelerinin de desteği ile yabancı öğrencilere köylerinde mezuniyet töreni öncesi piknik partisi düzenledi.

Kütahya'nın Simav Meslek Yüksek Okulu İşletme Yönetimi Bölümü 2. Sınıfında okuyan Simavlı 2 öğrenci, ailelerinin de desteği ile yabancı öğrencilere köylerinde mezuniyet töreni öncesi piknik partisi düzenledi.

Simavlı öğrenciler Mehmet Erbakır ile Mehmet Ak'ın Çaysimav köyü Çamurlu mevkiinde bu yıl mezun olup aralarından ayrılacak olan arkadaşları için düzenlediği mezuniyet öncesi piknik partisi Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ölenler arasında Simavlılarında bulunması nedeniyle buruk geçti.

Çaysimav köyünden 1 kilometrek uzaklıktaki çamurlu mevkiindeki piknik alanına traktörün remorkunda yolculuk eden üniversiteliler Soma'daki maden faciasında ölen 301 şehit için önce mevlit okuttu, ardından da Simavlı öğrencilerin anne ve yakınlarının saçta pişirtiği gözleme ve et sotelerle karınlarını doyurdu, çeşitli oyunlarla yılın yorgunluğu ve stresini attı.

Simavlı öğrenci Mehmet Erbakır, mezuniyet öncesi piknik partisine günler öncesinden hazırlandıklarını, ancak geçen hafta Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle bu güne ertelediklerini bildirdi.

Piknik Partisi programındaki bazı eğlence ve etkinlikleri Somadaki maden faciası nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Simavlı öğrenci Mehmet Erbakır, "Sınıfımızda okuyan yabancı öğrenciler Simav'ın güzelliklerine doyamadılar. Onlara yeşilin bin bir tonunun sergilendiği Çaysimav köyümüzün Çamurlu mevkiinde piknik partisi sözü vermiştik. 27 Mayıs 2014 Salı günü okulumuzda düzenlenecek mezuniyet partisi öncesi bu pikniği gerçekleştirmek bu güne nasip oldu. Anne baba ve yakınlarımız da bize piknik alanında gözleme yaptı, et kavurdu ve ayran çırparak partimize destek oldular. Partimize katılan arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Simav'da geçirdiği 2 yılı değerlendiren Eskişehirli öğrenci Tuğba Ersoy, "Bize böylesine anlamlı bir günü yaşatan Simavlı arkadaşlarımıza ve yakınlarına teşekkür ediyoruz. Simav'ı unutmamız mümkün değil" dedi.

Ankara'lı öğrenci Hülya Çiçek, "Mezun olduğumuza seviniyoruz, ancak böyle sıcak kanlı arkadaşlarımızdan ayrılacak olmak bizi üzüyor. Umarım ileride yeniden bir araya geleceğimiz güzel günlerimiz olur. Bizi kırmayarak böyle güzel ve anlamlı bir piknik hazırlayan Simavlı arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bölüm Öğretmeni Kudret Armağan, "mezuniyet öncesi öğrencilerimiz böyle güzel bir program düzenlemişler. Doğa ile baş başa güzel bir yer burası. Bizle re katıldık. Mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Simavlı öğrenci Mehmet Ak'ın annesi İnci Ak, "Meslek Yüksek Okulunda okuyan diğer öğrencilerimizde bizim evlatlarımız. Onların böyle mutlu bir gününde bizlerde aileleri olarak onlara gözlemeler hazırladık. Afiyet olsun" dedi.

Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından öğrenciler doğanın kucağında yeşilin bin bir tonunun sergilendiği Çamurlu Mevkiindeki yaylada düzenlenen mezuniyet öncesi piknikte gönüllerinde eğlenme fırsatı buldu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ak Kütahya Simav Yerel Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

title