Haberler

Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi Türkiye'ye Yayılıyor

Güncelleme:

Harran Üniversitesi tarafından başlatılan 'Mevsimlik Tarım İşçileri' projesi 12 farklı ilde uygulamaya konulacak.

Harran Üniversitesi'nce başlatılan Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi Türkiye'ye yayılıyor. Program Harran Üniversitesi'nin koordinasyonunda 12 farklı ilde uygulanacak. Program kapsamında Ankara, Eskişehir, Konya, Aksaray, Yozgat, Niğde, Kayseri, Malatya, Adana, Hatay, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan görevliler eğitilecek.

Proje kapsamında ilk toplantı Eskişehir'de düzenlendi. Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürlüğü işbirliği ile yapılan program çerçevesinde gazetecilere yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantısı yapıldı.

23 Haziran 2014 Pazartesi Safran Otel'de düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek katıldı.

Yapılan toplantıda Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 12 ile çalışmak için gelen işçilerin bulunması nedeniyle daha da önem taşıdığı belirtildi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürü Celal Güneş, Harran Üniversitesi Rektörlüğü'nün mevsimlik çalışan tarım işçilerinin yaşadığı sağlık problemleri ve bunları gidermeye yönelik yaptığı çalışmaların toplumsal açıdan önemli bir hadise olduğunu belirtti.

Eskişehir bölgesinde Adıyaman ve Şanlıurfa'dan gelen tarım işçilerinin olmasının, düzenleyecekleri toplantıyı daha da anlamlı kıldığını belirten Güneş, "Biz de sosyal sorumluluk çalışması olarak gördüğümüz böyle bir projede, Harran Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği yapmanın faydalı olacağını düşündük. Bu bakımdan yapılan toplantının, yazılı ve görsel medya aracılığıyla kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulması ve farkındalık oluşması için çalışmalar yapıldı" dedi.

Düzenlenen toplantıda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek tarafından yapılan çalışmalar anlatıldı. Yapılan çalışmaların özverili devam etmesi kapsamında Prof. Dr. Zeynep Şimşek, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Güngör Azim Tuna, Alpu ilçe Kaymakamı Mehmet Zahit Doğu'yu makamında ziyaret etti. Yapılan toplantıların ardından toplantıya katılan heyet Eskişehir'in Alpu ilçesindeki tarım işçilerini arazide ziyaret ettiler.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (1)

dörtyolluu:

icat cıkarmayın hatayda yabancı ıstemıyoruzzz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title