Haberler

Merzifonlulardan İşadamı Benzeş'e Hemşerilik Beratı

Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde 8 yıldır faaliyet gösteren bir tekstil firması yöneticisi Osman Benzeş'e, Merzifon Belediye Meclisi tarafından fahri "hemşerilik beratı" verildi.

Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde 8 yıldır faaliyet gösteren bir tekstil firması yöneticisi Osman Benzeş'e, Merzifon Belediye Meclisi tarafından fahri "hemşerilik beratı" verildi.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde 2004 yılında faaliyete geçen 18 bin metrekarelik fabrika ile yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayan işadamı Osman Benzeş'e beratını Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törende Amasya Valisi A. Celil Öz ile Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı verdi.

Merzifon Belediye Meclisi'nin yatırım yapan bir sanayiciyi fahri hemşeri ilan etmesinin anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Öz, Merzifon'un teşvik yasasını iyi şekilde değerlendirdiğini söyledi.

Yasanın sunduğu fırsatların, bölgede üretim yapan fabrikalara dönüştüğünü anımsatan Vali Öz, "Merzifon ulaşımı kadar sanayisiyle de cazibe merkezi konumundadır. Teşvik yasası hem kapsadığı bölgeler, hem de yatırım yapacak sanayiciler açısından bazı fırsatlar sunuyordu. Yasanın çıktığı dönemdeki fırsatlar, Merzifon'da çok güzel değerlendirilmiş. Bugün organize sanayi bölgesi üretim yapan, ihracatlarıyla adını duyuran fabrikalarla dolu. Sanayiciler belki o gün risk aldılar ve yatırım yaptılar. Ancak bugün o yatırımlar milyon dolarlarla ifade edilen ihracatlar yapıyor" dedi.

Sanayicilerin kazançlarının kendilerini de mutlu ettiğinin altını çizen Vali Öz, "Kim ki, bir fabrikada üretim yapıyor ve para kazanıyor, sanki kazanan benmişim gibi seviniyorum. Kim fabrikasında bir işçiye kazanç kapısı oluyor, sanki o işçi benim kardeşimmişçesine mutlu oluyorum. Çünkü ne kadar üretirsek, o kadar güçlü bir ülke oluruz" diye konuştu.

APS firmasının 2011 yılındaki 42 milyon dolarlık ihracatının 23 milyon dolarlık bölümünü Merzifon'daki fabrikasından gerçekleştirdiğini anımsatan Belediye Başkanı Aydınlı da, "Bu üretimi de ilçemizden ve yakın çevreden istihdam edilen 800 kişi ile yaptı. İlçemizin insanına iş kapısı olduğu gibi APS Merzifon'un ismini, ihracatı ve üretimiyle de dünyaya duyurmaktadır" şeklinde konuştu.

Başarının yakalanması için hayal kurulması ve kurulan hayallerin arkasından emin adımlarla yürünülmesine dikkat çeken Osman Benzeş, küçüklüğünde kurduğu hayallerin hemen hemen hepsine ulaştığını kaydetti.

Törene Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay ile diğer yetkililer de katıldı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Celil Öz Merzifon Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title